Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Ocak 2014 Cuma

Havuclu, kabakli bami..Cin makarnasi

Merhabalar..
Cin mutfagini severim, kendim yemek uretmeyide severim..ikisi bir arada olunca boyle bol vitaminli bir makarna ortaya cikti..Itiraf ediyorum, mutfaga girdigimde niyetim salcali fiyonk makarna yapmakti:)

 Cinden aldigim chopstickler nihayet kullanildi..1999 yilindan beri ceyizimde duruyorlar...sizin ceyizinizde ne var?
 Efendim, makarnalariniz haslansin..Diger yandan teflon tavada julyen kesme aleti ile kestiginiz 2 adet havucu soteleyiniz..2 dakika sonra 1 dis sarimsak ekleyiniz..1 dakika sonra julyen kabaklari ekleyiniz ve 3 dakika kavurunuz. Tuz atmiyoruz..



kabaklar pistikten sonra haslanmis makarnamizi ekliyoruz ve arzu ettiginiz kadar soyasosu ekleyiniz..
Servis yaparken kavrulmus susam ve kuru sogan ekledim..ever mutfaginizda varsa kavrulmus fistik ile servis yapiniz..
Biz yemege basladik ve oglum corba tabagini verdi, sonra kibarca benim tabagimi ve chopstickleri aldi..1 saat suren azimli calisma sonucu tabaktaki yemegi bitirdi..Uzak Dogu sevgisini annesinden almis dedik hanemizde:)

Hakkin rahmetine kavusmus sevdiklerimizi unutmayalim insallah...bizleri unutmayacak nesillerimiz olur insallah..

Ölü, mezarda, denize düşmüş, boğulurken imdat diye bağıran kimseye benzer. Boğulmak üzere olan, kendisini kurtaracak birini beklediği gibi, ölü de, ana baba, kardeş ve arkadaşından gelecek bir duayı gözler. Ona bir dua gelince, dünya ve dünyadakilerin hepsine kavuşmaktan daha çok sevinir. Allahü teâlâ, yaşayanların duaları sebebiyle, ölülere dağlar gibi çok rahmet verir. Dirilerin, ölülere hediyesi, onlar için dua ve istiğfar etmektir.) [Deylemî]

Ölüye, Kur'an-ı kerim, salevatlar, tesbihler okunup sevabı gönderilir, dua edilir, kurban kesilir, onun adına nâfile hac yapılır, sadaka verilir, çeşme, cami gibi yapılan hayırların sevabları gönderilir. Hazret-i Enes, (Ya Resulallah, ölülerimiz için yaptığımız dua, verdiğimiz sadaka, ettiğimiz hac gibi şeyler, onlara ulaşıyor mu?) diye sorunca, (Evet, ölülere ulaşır. Birinize tabakla bir hediye gelince nasıl sevinirse, öyle sevinirler) buyurmuştur. (Redd-ül-muhtar)

2 yorum:

  1. Kiymetcim hangi noedels i kullaniyorsun sen

    YanıtlaSil
  2. Canim, bu tarifede vomarin kendi markasi eier mienestjes kullandim ama her turlu cin makarnasi olur

    YanıtlaSil