Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Ocak 2014 Çarşamba

Acuka, aci sos

Merhabalar!
Acuka yada aci sos, 7 yil once tanistigim bir sos, genelde yaz aylarinda kozlenmis biber ile yaparim ve  ekmekle yenildigi icin fazla yememekte zorlanirim:) 

 Malzemeler: 3 adet kabuklari soyulmus kozlenmis kirmizi biber ( ben firinda 200derecede kozlerim ) eger sezonu degilse, biber salcasida kullana bilirsiniz. Yarim su bardagi cevizici, 100 gram Turk kahvaltilik peyniri, 1 tatli kasigi kuru nane, 1 tatli kasigi reyhan, 1 tatli kasigi sambal yada kirmizi aci pulbiber, 3 dis sarimsak, 2 yemek kasigi biber salcasi, 5 yemek kasigi zeytinyagi, 5 yemek kasigi nar eksisi, karabiber ve cok az tuz cunku peynir tuzlu.
Yapilis: Tuz haric butun malzemeleri rondoya koyunuz ve calistiriniz. CEvizler ve peynir ezilene kadar devam edin. tadina bakin, tuzu eksik ise tuz, yag veya nar eksisi takviyesi yapiniz, sizin damak tadiniza kalmis. Kapali kapta 1 hafta muhafaza edile bilir. Ekmek ile yenir, makarnaya sos olabilir..pazar kahvaltinizi senlendirir..acikinca hemen dolaptan alip afiyet ile yenir..acisini bol yapmisim bu sefer, salatalik eslik etti, ayranda olabilirdi:)
Afiyet sifa olsun..

"istemedigin bir sey oldugunda da ayni kalabiliyor musun? Mesele budur" Ibrahim Tenekeci

Bu ara Selcuk Balci beyefendiyi dinliyorum bolbol..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder