Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30 Ocak 2015 Cuma

Yogurtlu ispanak

Merhabalar..
Saglikli, leziz, pratik bir tarife.. Ispanak sevmeyenler bile sevdi:)) Elazig mutfaginda cok tuketiliyor, bizimde bir yanimiz Elazigli olunca ogreniyoruz boyle lezzetleri:))

 Malzemeler: 250 gr ispanak, iki yemek kasigi siviyag, bir cay kasigi tuz, 1 cay kasigi  seker, bir kase yogurt, 1 dis sarimsak, pulbiber ve yag..
Yapilis: Teflon tavaya siviyagi alin, yikanmis ispanaklari iki dakika soteleyin, tuz ve sekeride ekleyin. Ispanaklarin rengi degissin yeter, biraz ilisin pistikten sonra. Sarimsakli yogurt ile harmanlayin, uzerine arzu ederseniz pulbiber ve yag karisimindan ekleyin..afiyet olsun         .   .Neden seker diye sorarsaniz, hani ispanak ve yogurt karisinca dilimizde bir acayip his olusuyor? seker eklerseniz pisen ispanaga boyle bir durumla karsi karsiya kalmiyorsunuz::)))
Bugun ki misafirlerime ikram ederken bir avuc haslanmis nohut ekledim, yakisti..sizede fikir olsun..



Sevcan Orhan..Var gibi...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder