Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Ocak 2015 Pazartesi

Etli Cigkofte

Merhabalar!
bir cigkofte sevdasi var bende, dillere destan..oyle hazir, etsiz olana cigkofte demem..cigkofte diyebilmen icin, icinde cig et olmasi gerekir, yuruttugum mantik bu..Babaevinde pek yapilmazdi cigkofte, o yuzden evlenince esimin ilk ogrendigi bu nimet oldu:)) 
Yazin Turkiye tatilinde birkac kez hazir olandan yemek nasib oldu ama resmen soguttular beni, ne kadar lezzetsiz, ne kadar hamurumsu idiler..en guzeli evde ve etli olani..
Gecenlerde kayinvalidemin ellerinden mis gibi tursu yerken, buyuk abim ile dusunduk tasindik, boyle guzel bir tursuyu neyle yesek diye..Karari cabuk aldik, illada cigkofte ile tuketilmeliydi bu lezzet! Esim abisini ve beni kirmadi, sivadi kollari sagolsun..Annemin de cigkofte sevdigini bildigi icin, birkac gun sonrada anneme yapti esim...burda karli cikan sahis bendim, bir haftada iki kez cigkofte, yummy in my tummy!!


 Annemlerde yedigimiz cigkofte..tursular benden ofcourse...bu arada tursu isini abarttim galiba, witlof tursu yaptim, guzelde olmus..
 Kayinvalidemin masasi, ama malesef tursu kareye girmemis..onun yerine misgibi ev yapimi yufkalari resimlemisim..
 Malzemeler:
250 gr cigkoftelik kiyma
500 gr dugurcuk
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
1 adet kurusogan
3 dis sarimsak
1 adet buyuk domates
1 bag yesil sogan
1 bag maydanoz
kimyon, karabiber, pulbiber, 1 limon suyu ve tuz
Hijyenik calismak isterseniz eldiven
 Yapilis: Ellerinizi guzelce yikayin, cigkofte yogurma tepsisine once kiymayi alin, sonra ince dogranmis sogan, kabugu soyulmus ince dogranmis domates, ince dogranmis sarimsaklari ve iki dakika yogurun. Ardindan dugurcugu ekleyin, 15 dakika daha seri bicimde yogurun. Bu asamadan sonra salcalari, limonsuyu/ nar eksisi/ sumaktozu, arzu ettigiginiz kadar kimyon, pulbiber, karabiber, tuz ekleyin, ve harc yumsayana dek yogurun. Et oranini kendiniz ayarlayin ve her zaman iki misli dugurcuk olmali. Biz evde hazir harc oldugu icin onu kullandik ama normalde dugurcuk yeterlidir.
 Harciniz yumusadiktan sonra ince dogranmis yesil sogan ve maydanozu ekleyip bir kez daha yogurun ve sekil verin..
Sahsen bilek gucume guvenmedigim icin kendim hic yogurmadim, guclu birine yogurtturun derim.. Terlemeden bu isler olmaz, illa terlemeli yoguran..Cigkoftenin yapmasi, yemesi bence cok zevkli, aileleri bir araya toplayan bir lezzet, en tatli aci...yanina ayran, bolca limon, marul, yesil sogan ve nane olmali...Yufka ile durum olmali...bu yaziyi yazarken tekrar canim cigkofte istedi, I want to cry:)) Esime takilmadan duramayiz tabi, dr oetker pudding yapar, dokter d cigkofte:))


Mustafa Ugur Cigkofte, valla yaziyi yazarken youtube teyzeme sordum boyle bir sarki var mi aceba diye, harbiden varmis:)) neseli milletiz vesselam..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder