Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Ocak 2015 Pazartesi

Tres Leches, trilece, Guney Amerikan usulu

Merhabalar!
Galiba Turkiyede bir trilece furyasi var, sanal alemde bolca resmini gordum. Ve sevgili ablam H. nin da dedigi gibi " ne bicim blogcusun, trilece tarifen yok"sozu uzerine ciktim sanal alemde bir arastirmaya. 
Tres leches, yani uc sut, genelde Guney Amerikada tuketilir ve uc tur sut ile yapilirmis. Arnavutluk tan gelen trilece biraz daha farkli, ilerleyen gunlerde onuda paylasirim sizinle insallah..
 Bugun birkac arkadasim tattilar ve begendiler, farkli ve guzel dediler..Guney Amerikada genelde dogumgunlerinde, ozel gunlerde yapilirmis. Seker orani fazla, yerken eyvahhhh diyorsunuz amaaaa ikinci dilimi almaktanda geri kalmiyorsunuz:)))



 Malzemeler: 5 adet yumurta,  1 su bardagi un, 1 su bardagi seker, 1 paket vanilin 1,5 cay kasigi kabartma tozu, bir tutam tuz, 1/3 su bardagi sut.
 Yapilisi. 5 adet yumurtanin sarisi ve beyazini ayirin. 1 su bardagi sekerin 1/4 olcu ile beyazlari cirpin ve bir kenara alin. 5 ymurta sarisi ve geri kalan sekeri mikser ile 2 dakika cirpin, seker eriyene dek.


 Yumurta sarilarina 1/3 su bardagi sut, tuz ve vanilini ekleyip tekrar cirpin. En son olarak 1 su bardagi un ve 1,5 cay kasigi kabartma tozunu elekten gecirin ve cok kisa mikser ile cirpin. Sonra yavas yavas yumurta beyazlarini ekleyin, fazla cirpmadan yapin ki havasi sonmesin. Yagladiginiz tepsiye dokun, onceden isitilmis firinda 180 derecede 35 dakika pisirdikten sonra sogumaya birakin.



Avrupada asagidaki sut mamullerini rahatlik ile bulabilirsiniz ama Turkiye icin bir bilgim yok ve elimden geldikce alternatif bulmaya calistim.  Kondense edilmis sut yada sut receli, 1 paket sivi krema ve 350 ml kahve sutu, kahveye katilan sut ama bunu bulamazsaniz 1,5 su bardagi sute 2 yemek kasigi seker ile cirpa bilirsiniz.


Sos, tres leches. 100 ml sivi krema kullandim, yani paket yarisi. Kondense edilmis sut ve kahve sutu ayni oranda idi. Kondense sutu kabima aldiktan sonra, onun kutusuna kahve sutu koyup olcuyu olde tutturdum ve 100 ml sivi krema ekleyip karistirdim. Sogumus olan keki ters cevirdim, bir catal yardimi ile delikler actim ki sosu daha iyi ceksin diye..Sosu yavas yavas doktum ve bes dakikada butun sosu cekti kekim.
 Susleme olarak 1 paket sivi kremayi 2 yemek kasigi pudra sekeri ile cirptim ve kekin uzerine yaydim.


Hava soguk olsun onemli degil, yeter ki kalpler sicacik ve sukurle dolsun..

Mercan dede, napas


1 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor, elinize emeğinize sağlık. Türkiye'den sevgiler...

    YanıtlaSil