Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Ocak 2015 Perşembe

Portakalli cheesecake

Merhabalar!
Sevgili arkadasim Emine nin de dedigi gibi, cheesecake yapmaya baslayan bir daha sonunu getiremiyor, seri uretime geciyor:)) Bu aralar e cokca bulunan ama azca tuketilen portakallar ile dolu, israf etmeyeyim, degerlendireyim dedim ortaya bu guzellik cikti..Misafirlerimizindan birkac iltifat aldik, degmeyin keyfimize...Biraz kalorisi fazla oldu bu sefer, ama yogunluk ile erittim bile:))

Malzemeler: Taban icin
75 gr oda sicakliginda tereyagi
75 gr seker
1 yumurta
1 tatli kasigi kabartma tozu
150 gr un. Bu malzemeleri eliniz ile yogurun, kelepceli kek kalibina firin kagidi kaplayin ve bu hamuru eliniz ile yayiniz. Kalibin kenarlarina hamur yapmayin, sadece ortasina..

Sos icin gerekli malzeme:
200 gr seker
100 gr tereyagi
3 yumurta
3 yemek kasigi nisasta
1 vanilya sekeri
500 gr kwark
200 gr creme fraiche
250 gr mascarpone
200 gr sivi krema/ slagroom
1 portakal kabugu rendesi
 Siralandigi uzre seker ve tereyagini mikser ile cirpin 1 dakika, sonra diger malzemeleri ekleyin, homojen kivama gelene dek cirpin ve tepsiye dokun. Onceden isitilmis firinda 150 derecede 45 dakik pisirin. Uzeri pembelesmeye baslayinca firini kapatin, 1 saat hic acmayin kapagini. 1 saatten sonra firindan cikarip, 2 saat tezgahta bekletin..o esnada peltesini yapacagiz ve bir gece buzdolabinda dinlendirecegiz. Lutfen portakal kabugunu rendelemenden yikamayi unutmayin:))
 Pelte: 1,5 su bardagi taze portakal suyu, 2 yemek kasigi seker, 2 yemek kasigi nisasta, 2 yemek kasigi su,bir tatli kasigi tereyagi. Peltenizi daha kalin isterseniz oranlari cogaltin derim.
Evdeki portakallar eksi idi, ve ben o eksi soslari sevdigim icin az seker ekledim. Tatli sos seviyorsaniz seker miktarini cogaltin. Portakal suyunu tavada kaynatin, diger bir kapta seker, su ve nisastayi eritin ve kaynayan portakalsuyuna ekleyin ve karistirin. Pelte kivamina gelince tereyagii ekleyin ki pelteniz parlak dursun..Iliyan pelteyi cheesecake uzerine dokunuz ve buzdolabinda bekletin bir gece..
Suslemesi tamamen size kalmis. Ben cilekleri yikadim kuruladim. 2 yemek kasigi nutella yi mikrodalgada erittim, cilekleri batirdim ve findikparcalari ile birlestirdim. Daha baska planlarim vardi ama kismet olmadi...next time better insallah!
Kayinvalidemden gelen guller ile sunum daha guzel oldu:)

Dunyada ki en huzursuz insan, kalbinde hased ve kin olan insandir..sen bizi koru ya Rabbi!!

Onur Akin, yagmur yureklim..eski ama eskimeyen...



4 yorum:

  1. Kiymet hanim kwark, mascarpone,creme fraiche bunlar nedir turkiyeye gore ne almaliyim bunlar yerine

    YanıtlaSil
  2. Kiymet hanim kwark, mascarpone,creme fraiche bunlar nedir turkiyeye gore ne almaliyim bunlar yerine

    YanıtlaSil
  3. Gul hanimcim, kwark icin alternatif yok, 3 paket labne peyniri tevsiye ediyorum. Creme fraiche elde etmek icin bir su bardagi yogurdu suzdurun, lezzet olarak en yakin olani o. Mascarpone ise kaymak, marketlerde bulunur. Kusura bakmayin, Hollandada olunca burdaki malzemeleri kullaniyor, sanki dunyada her yerde varmis saniyorum Sorulanizi insallah cevaplaya bildim, selamlar

    YanıtlaSil
  4. Tesekkurler cevabiniz icin en yakın zamanda denicem

    YanıtlaSil