Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Nisan 2013 Perşembe

KIrmizi pancar salatasi

Merhabalar!
Hollandanin klasik salatasidir kendisi, arkadaslarla Hollanda restoraninda lunch edersem kesinlikle yerim, seviyorum cunku onu ben:)) Arkadasim artik tiye aliyor beni, predictable oldun iyice diyor:))
 Balik yemeyi degilde, tutmayi ogrenmek istedigimden sordum Google teyzeme nasil yapilir diye, birkac tarifeden sonra kendimce orta yolu buldum:)) Biz sevdik, Zeyd bile pancar yedi diye sevinen bir anne modundayim:)) Balik ve tavuk yemeklerinin yanina yakisiyor yada benim yaptigim gibi diyet salatasi niyetine afiyet olsun, sifa olsun:)))

 Malzemeler: 500 gr haslanmis kirmizi pancar ( Hollandada supermarketlerde mevcut, diger sekilde alip haslamaniz gerekecek), 1 adet GRanny Smith eksi yesil elma, 1 adet kirmizi sogan. ( Granny Smith olmasi sart degil ama onemli olan elmanin eksi olmasi...) Sos icin  1 tatli kasigi toz seker, 1 tali kasigi hardal sosu, 4 yemek kasigi siviyag, 3 yemek kasigi sirke, yarim cay kasigi tuz. Arzu ederseniz ceviz ve beyaz peynirde ekleye bilirsiniz..
 Ben nihayet Nicer Dicer isimli aleti kullandim. Kendisi son 5 yildir mutfakdolabinda kullanilmayi bekler, bu aralar bende herseyi kullanma modunda oldugum icin kullanayim dedim:)) Pancar, elma, kirmizi sogani kucuk kare kupler seklinde kesiniz. Kucuk bir kapta sos malzemelerini karistirin, salataya ekleyin ve guzelce harmanlayin..Birgun buzdolabinda bekletin ki sosun kivami daha guzel olsun..
 Nicer dicer, coban salatasindada kullansam seni cok puan alirim gibi:))
Sosumuzun kivami bu sekilde..


Sessiz, sakin bir aksama yakisir bu parca.hele birde huzunlu gunlerin gelecegini biliyorsan...

2 yorum:

  1. Degisik bir tarif denemek lazim, ellerine saglik Kiymet'cim :)

    YanıtlaSil
  2. rica ederim Seyma'cim, senin elinden kesin daha lezzetli olur!

    YanıtlaSil