Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Eylül 2014 Pazartesi

Acili fasulye / Sajoer boontjes

Merhabalar...
Yine Uzak Dogu mutfagindan merhabalar efendim...Uzak diyarlara gidesim var, yeni yerler ve insanlar ile tanismak istiyorum ama malesef, kaldik buz gibi Amsterdamda..O zaman kuzu kuzu mutfaga gider, o uzak diyarlarin yemeklerini yapariz efendimmm...
 Bu tabaktaki pilavi insallah en kisa zamanda yazarim buraya..kavrulmus tavuk ve fistik sosu ile cok uyumlu oldu acili fasulyeler. Ben Turk damak zevkine uygun olarak yaptim bu yemegi, insallah sizde bu sekilde begenirsiniz..
 Malzemeler:
300 gr yesil fasulye
1 adet buyuk boy arpacik/ shalot sogan
1 dis sarimsak
1 adet sebze bulyonu
1 adet defne yapragi
1 yemek kasigi esmer seker/ beyaz seker
1 yemek kasigi zencefil tozu
1 yemek kasigi aci pul biber/ sambal
200 ml sicak su
100 ml sut/ hindistan cevizi sutu
siviyag
 kup dogranmis sogan ve sarimsagi yarim cay bardagi siviyagda, teflon tavada pembelesinceye dek kavurun
 bir yemek kasigi zencefil ekleyin ve bir dakika kavurun
 Sonra temizlenmis fasulyeleri ekleyin, cig olacak. seker, defne yapragi ve bulyonu ekledikten sonra bir dakika kavurun
 kavrulan fasulyelerin uzerine bir buyuk kupa sicak su dokun, tavanin agzi acik kalsin, o sekilde suyunu cekene kadar kavurun
 Simdi arzu ettiginiz kadar aci biber ekleyin ve sutu eklemeyi unutmayin, evde hindistancevizi sutu olmayinca normal sut kullandim, oda olur. Sut bitene dek fasulyeleri pisirin ve yemegimiz hazir..
 Afiyet olsun..
Biz birde kucuk kacamak yaptik Alanya ya..Aksama dogru sahilde tek basima yurudum, bu benim icin bir ilk idi yillardan beri..baba ogul havuz keyfi yaparken ben sahilde yurudum, kafami dinledim, Dim cayinin buzzzz gibi suyuna dokundum..yeni geldim ama hemen yine gidesim var:)))

Haluk Levent ve Akdeniz aksamlari..bu parcayi bence sadece o soylesin...

3 yorum:

  1. buralarda da uzak doğu mutfağı malzemeelrı cok var da ben farklı tatlara pek acık degılım ;( alanya güzel olmuştur serın serın sulara ayaklarını sokmakç.....

    YanıtlaSil
  2. merak ettim tadını elinize sağlık )

    YanıtlaSil
  3. bayanlar, lezzeti gercekten guzel, fazla baharat katmadan deneyin, bizim damak zevkimize yakin oldu bu sekilde..Alanya, ozledim simdiden..

    YanıtlaSil