Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

27 Temmuz 2013 Cumartesi

Kolay Medovik pasta

Merhabalar!
Bundan 4 yil once CEcen bir bayanin maharetli ellerinden tattigim bu pastayi hep yapmak istedim. Bayandan tarifi almak mumkun olmadi malesef, bende attim kendimi internetlere ve bu kolay Medovik pasta ortaya cikti:)) Medovik aslinda balli pasta demek, orijinal seklinide insallah bir gun bal ile yapmaya niyetliyim..
Firini kullanmaniza gerek yok, hersey hazi aliniyor ve siz sadece mikser kullaniyorsunuz o kadar:) Ozellikle sicak yaz gunleri icin ideyal bir pasta, kucuk dilimler ikram etmeniz yeterlidi..Iftardaki misafirlerimizden yuksek puan aldik, soyleyeyim:)
SAbahtan yapip aksam ikram ediniz..

 Sunum..
 Malzemeler: 1 adet 3 katli sade pastaban, 250 gr tereyagi oda sicakliginda, 200 gr cekilmis ceviz ve 1 kutu gecondenseerde zoete melk / condensed sweetened milk..Turkcesini bilmiyoru, hatta Turkiyede var olup olmadigindan haberdar degilim malesef.
 Sweetened milk ve tereyagini mikser yardimi ile 2 dakika cirpin, homojen bir hal alana kadar..CEvizleriniz tum ise siz onu cekiniz...
 Pastabanin her katina krema karisimindan surunuz, her tarafa yayarak.
 Ucuncu kattan gorunum:) Pastamizin kenarlarinida kremalamayi unutmayalim lutfen.
 CEvizleri pastanin uzerine kenarlarina dokunuz.
Itiraf ediyorum, bu buyuk dilim bana ait..siz daha kucuk dilimler ile servis ediniz..

Ya Rab, Dualarimin kabul olunmasini engelleyen tum gunahlarimi affet..AMIN!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder