Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Ağustos 2013 Perşembe

Fas usulu Tavuk

Merhabalar!
Yogun istek uzerine bu tarifeyi paylasiyorum sizinle. Fas mutfagindan muthis bir lezzet, yapimida kolay. Misafirlerinizin sizi cooook hamarat bir evhanimi zannetmelerine sebep olur, bastan soyleyeyim..

 Sunumumuz...Tavuk, pilav, sebze, sos..hepsi ayni tabakta sunuluyor..
 Sos icin malzemer: 4 adet sogan, 1 su bardagi cekirdeksiz uzum, 1 su bardagi kuru erik, 1 yemek kasigi tarcin, 5 yemek kasigi seker, 1 cay kasigi zerdecal/ saffraan
 Bir kucuk teflon tavada 2 yemek kasigi siviyag ile yarim su bardagi kabuksuz bademi hafiften kizartalim

 Uzumleri derin bir kaba alip uzerine bir su bardagi sicak su dokup 5 dakika uzumlerin yumusamasini bekleyelim
 4 adet sogani soyun, ortadan bolun ve dograyin..8 yemek kasigi siviyagda kisik ateste pembelesmesini bekleyin. Ardindan seker, tarcin, zerdecali ekleyin..sonrada yumusamis uzumleri..5 dakika kisik ateste pisirin..

 Diger teflon tavada 1 kg tavukbudu filetoyu kizartin, tavaya yag dokmeyin. Tavaniz iyice isinsin ve yagli olan tavuk parcalarini tavaya diziniz, kizarana kadar orta ateste ortalama 5 dakika kizartin. Tavuklarin kizardigini gorunce uzerine Fas baharati Ral el hanoutu ekleyin ve tavuklari cevirin. Diger tarafta 5 dakika pistikten sonra uzerine havuc-bezelye konservesini ekleyin ve kapagi kapatip yarim saat dinlendirin.
 Sosumuzu derin bir tavaya alip en son asamada erikleri ekleyelim. Sosumuz hafif sulu olacak, eger su az ize biraz daha socak su eklemesi yapabilirsiniz.
Tavuklarin bezelye-havuclu hali..
REsim cekmeyi unutmusum ama 4 bardak sicak su ve tuzda 1 su bardagi pirinci haslayin. Suzun ve tencereye gelin, 3 yemek kasigi siviyag ile karistirin ki yapismasin.

Pilavda yarim saat dinlendikten sonra genis bir tabaga ilk once pirincleri, sonra tavuk ve bezelyeleri diziniz..en sonunda karamelize edilmis sogan sosunu dokunuz.kizarmis bademleri sakin unutmayin, en uste sus olarak dekore edin..Bulasigi fazla ama lezzeti ondanda fazla bir yemek..Ramazan iftar sofralarinda misafirlerini sasirtin derim:)

Allah bir kulun dua etmesine izin vermisse, mutlaka kabulunu de murad etmistir..Hz. Muhammed sav


ASikardir Zat-i Hak..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder