Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Ekim 2010 Pazar

Cigkofte ve Sukran kek


Sevgili arkadasim Hayriye ve kuzeni Fatma Busranin daveti uzerine, butun kizlar toplandik ve cok guzel bir aksam yasadik. Cok gulduk ve muhabbetimizi samimilestirdik.. Bu guzel davet icin her ikisine burdan tekrar tesekkurlerimi sunuyorum. Cigkofteyi Fatma Busracim ilk defa yapti ve cok super oldu:)) bir daha isteriz.!!! Cigkoftenin tarifesi simdilik yok, belki ilerki zamanda eklerim. Malum, her hane kendi usulune gore yapar.
Menumuzde birde Sukran kek var idi. Sukran kek, Sukran ablamizin yaptigi enfes bir kek! Isim arayisina girmedik, ablamizin ismini kekimize verdik:))

Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi yogurt
1 vanilin sekeri
1 kabartma tozu/ bakpoeder
2 yemek kasigi kakao
2 yemek kasigi granule nescafe
1 tatli kasigi tarcin
1 su bardagi acibadem kurabiye/ bitterkoekjes
70 gr ceviz
70 gr badem
70 gr findik
3 su bardagi un

Yapilisi:

Yumurta ve sekeri mikser yardimi ile 2 dakika cirpin, ardindan diger malzemeleri ekleyiniz. Badem, ceviz ve findik kucuk parcalar seklinde eklenirse daha guzel oluyor. Harci kek kalibina aliniz, onceden isinmis firinda 180 derece 30 dakika pisiriniz. Kekimizin ici islak olacak, iyice icini pisirmeyiniz. Afiyet olsun!

2 yorum:

  1. Cig kofteyi kardesim yapar etsizi daha cok seviyorum her ne kadar onlara gore etsiz cig kofte olur mu deselerde :)

    YanıtlaSil
  2. Seymacim, valla bende kardesine katilanlardanim, kusuruma bakma lutfen:)) Bol acili, etli bir kofte!!! Etsiz olanida denedim ama kandirilmis gibi hissettim:))

    YanıtlaSil