Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Ekim 2010 Salı

Karides




Karides herkes tarafindan sevilmez ve genelde restoranda siparis edilir bizim ailede. Bende cok sevince is basa dustu ve kendim yapmaya basladim. Bu tarife cok basit ama bir o kadarda lezzetli! Karides sevmem, yemem diyenler bile bu tarifeden sonra fikir degistirdi:)))

Malzemeler:

300 gr karides
2 dis sarimsak
3 yemek kasigi sivi yag
tuz
karabiber
suslemek icin maydanoz ve kavrulmus susam


Yapilisi:
3 yemek kasigi sivi yagimizi wok tavamiza aliyoruz. Yagimiz isindiginda 2 dis sarimsagimizi ortadan bolerek ekliyoruz. Sarimsaklarimiz pembelestiginde karidesleri ekliyoruz ve 3-4 dakika kavuruyoruz. Atesten almadan once tuz ve karabiber ilave ediyoruz. Karidesleri uzun sure pisirirseniz sertlesiyorlar ve tadi degisiyor, 3-4 dakika pisme suresi yeterlidir.
Karidesleri tabaga alip kavrulmus susam ve maydanoz ile susluyoruz ve yemegimiz hazir. Meze niyetine cok guzeldir, afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder