Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Ekim 2010 Pazartesi

Fas tatlisi







Hollandada yasayipda Faslilar ve onlarin mutfaklarindan etkilenmemek mumkun degil. Bu tatli tarifesini bir arkadasimin hediye ettigi kitap sayesinde ogrendim. Yapmasi 2-3 saatinizi aliyor ama sonuca degiyor! Cok degisik bir tat, bir kere alistiktan sonra kesin yapmaya devam edersiniz.

Malzemeler:

500 gr beyaz badem
250 gr seker
2 yemek kasigi portakal cicegi esansi/ oranjebloesemwater
500 gr baklava hamuru/ filodeeg
50 gr tere yagi
2 yumurta beyazi
300 gr glukoz bal

Yapilisi.
500 gram bademi sicak suda 5 dakika kaynatin, suzunuz ve soguyan bademleri soyunuz. Badem ve sekeri blenderdan geciriniz, en son asamada portakal cicegi esansini ekleyip homojen bir hale getirin. Ceviz buyuklugunde yuvarlaklar olusturunuz.
500 gram baklava hamurunu ince ince dograyiniz, erritiginiz tere yagini sogutup uzerine dokunuz. 2 adet yumurtanin akini cirpin.
Ceviz buyuklugundeki bademhamurunu ilk once yumurtanin beyazindan, ardindan baklava hamurundan geciriniz, tepsiye aliniz.
Bu islem bittikten sonra 180 derecelik firinda 15 dakika kizarana kadar pisiriniz. Firindan cikardiktan 5 dakika sonra, hazir glukoz balini derin bir tencereye alip isitiniz ( kaynatmayiniz!) ve hafif sogumus olan kurabiyeleri 1 dakika balda bekletiniz. Bir suzgec yardimi ile tatlinizi tencereden alip, sogumaya birakiniz. Tupperware saklama kaplarinda 1 hafta muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun!

2 yorum:

  1. Merhabalar,blogunuz hayırlı olsun.
    Sizi Şeyma'mız vesilesi ile gördüm,ne kadar cici tarifler var:)
    Fas tatlısı favorilerimden biridir.Keltoom (Gülsüm) isimli,Fas'lı,yakın bir arkadaşım var.Birbirimize kendi mufak kültürlerimizden bahseder,reçete alışverişi yaparız,bu güzel tatlıyı da ondan öğrenmiştim,hakikaten nefis oluyor.
    Ellerinize,gönlünüze sağlık.
    Kalbi selamlarımla

    YanıtlaSil
  2. Kelebek hanimcim,

    Bu guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Sizin sayfanizi ziyaret ettikten sonra daha ogrenmem gereken seylerin coook olduguna kalbim kanaat getirdi:)) Elleriniz dert gormesin, muhtesem yemekler yapiyorsunuz!
    Faslilar ile coook hasir nesiriz Amsterdamda, damat ve gelinlerimiz bile var:)) Mutfaklarina diyecek laf yok.
    Libyaya selamlar!

    YanıtlaSil