Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Ekim 2014 Cumartesi

Karpuz kabugu receli

Merhabalar!
Ben bildiginiz normal cilek receli falan yapmayi bilmem, illa ki asortik birseyler olacakmis:) bu teshisi etrafimdaki arkadaslar koydu, dogrudur diyelim artik.


Ekmege surulup yenilecek bir tur recel degil, bir pazar kahvaltisinda cayin yaninda sicak bir cayin yanina yakisan bir recel..
 
 Karpuzun icini soyun, ev halki afiyet ile yesin..Siz dilimlerin kabuklarini incede dograyin ve kalan kismi iki santimlik kare kupler halinde kesin
 3 dilimden yaptim ilk denememde, derin bir tavada 10 dakika suda haslayin hafif yumusasinlar. Baska bir tavaya 1 cay bardagi seker, 1 tarcin cubugu ve 3 adet karanfili ekleyin. Suzdugunuz kabuklari icerisine alip 1 cay bardagi sicak su ekleyip, kisik ateste kaynatin, taki kopukler bitene dek..farkli bir recel arayisindaysaniz kesinlikle deneyin. sifa olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder