Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Ocak 2013 Pazartesi

Tortilla borek

Merhabalar!
Pratik ve lezzetli bir cakma borek, ilk evlendigim yillarda cook yapardim, son 5 yildir yapmadim. Hayir, mayali ekmek falan yapmayi ogrenmedim bu zaman zarfinda, sadece her zamanki gibi belirli donemlerde hep ayni seyi yaparim, yeni bir lezzet kesf edene kadar:))

Malzemeler:
Hazir tortilla ekmegi, Turk peyniri, Hollanda kasar peyniri, DAnimarka kuflu peyniri, nane, maydanoz, yesil sogan. Istediginiz peynir cesidini ve yesillik kullana bilirsiniz ama ben genelde bu lezzeti seviyorum, tuz eklemeyin malum peynirler zaten tuzlu.
Yapilisi:
Peynirleri kupkup dograyin, dogradiginiz yesilliklerle derin bir kapta karistirin. Tortilla ekmeginin arasina bu harctan ekleyin, hamurun kenarlarini su ile islatip kapatin ki iyi kapansin boreginiz ve harc disari akmasin, tost makinasi/ grill makinasinda kizarana kadar pisirin..afiyet olsun!!

 Harcimiz
 HErhangi bir marka tortilla wraps..

afiyet olsun.

Kader!..deyip gecme..Bak ne diyor Sirrin sahibi: "Biz her insanin kaderini kendi cabasina bagli kildik" Isra suresi 13


tabiii, bu borege bu sarki gider:))


5 yorum:

  1. uluslararası bir lezzet olmuş, her memleket var,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. evet oyle oldu Mehtap hanimcim:) ama Turk boreklerinin yerini tutmaz...

    YanıtlaSil
  3. Isin kolayini bulmussun Kiymetcigim. Mayaliya ogrenmeye gerek bile kalmamis ama eminim ki senin elinden kacan kus bile kurtulamaz, masallah. Guzel fikir, kisa zamanda, ustelikte cok kolay. Rabbim yar ve yardimcin olsun, optum.

    Ayse Uludogan

    YanıtlaSil
  4. Ayse ablam, utandirma beni:) calistigim donemden kalma pratik yemekler. SEnin gibi hamarat olmam icin daha kac firin ekmek yemem lazim:) tavsiye ederim dene, cok lezzetli.

    YanıtlaSil
  5. Super fikir! Tadimlik guzel olur... Deneyecem inshaAllah!

    YanıtlaSil