Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Aralık 2012 Çarşamba

Italyan Tavuk

Merhabalar!
Konu basligi sizi yaniltmasin, tavugumuz Italyan degil, sadece Italyan usulu pisirecegiz o kadar:) Jamie Oliver den alinan, birkac kez o sekil pisirilen, sonra birazcik degistirdigim bir tarife, ailecek severiz, sizede tavsiye ederim!
Malzemeler:
1kg patates
1 adet tum tavuk
1 adet limon
1 bas sarimsak
1 tutam taze biberiye, kekik ve adacayi
Tuz, zeytinyagi

Yapilisi:
1 adet tavugu 5 dakika duduklu tencerede tuzlu suda pisiriniz, ama sakin fazla pisirmeyin zira tavuk eriyip gidiyor. Ben zamandan kazanmak icin ilk once hasliyorum, sonra firinliyorum ama sizin vaktiniz varsa  pisirme suresini uzatarak direk olarak firinlaya bilirsiniz..
Hasladigimiz tavugun icerisine ikiye ayirdigimiz limonu, yarim bas sarimsak, bir tutam kekik, adacayi ve biberiye yi ekleyiniz. Tavugun derisinin icerisinede bu 3 baharattan koyunuz, ama abartmayiniz zira acimtirak bir tat kalabilir.
Firin tepsisine yada borcama patatesleri soyup dilimleyin, tuzlayin, uzerine sarimsaklari ekleyin. En uste tavugu ekledikten sonra zeytinyagi dokunuz. 200 derecelik firinda tavugunuz kizarana dek pisirin, 20 dakika sonra olur genelde. Tavugu cevirin, altta kalan kisim uste gelince tekrar zeytinyaglayin ve firina geri gonderin:) Bu tarafta kizarirsa yemegimiz hazir..afiyet olsun!!!
 Ben iki tavuk kullandigim icin resimde 2 limon var..

 Firinlanmaya hazir tavuklar
mis gibi, nar gibi kizarmis patates ve tavuk ikilisine dayanamam:))


Konumuz Italyan mutfagi olunca Eros Ramazotti ve Tina Turner in bu guzel calismasi yakisir bence:))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder