Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Aralık 2012 Pazar

Havuclu pilav

Merhabalar!
Etli, havuclu pilav kis aylari icin cok uygun bir yemek. KIsa zamanda yapiliyor, havuc yediriyor, daha ne olsunnnnn:)) Uzerine biraz karabiber eklenirse dahada bir guzel oluyor bence..Gelelim bu lezzetli pilavimizin yapilisina..
Malzemeler 4 kisi icin
250 gr et
5-6 orta  boy havuc
1 su bardagi pirinc
4 su bardagi sicak su
siviyag, tereyag, tuz, bulyon/ et suyu

Yapilis:
Etlerimizi kucuk dograyip, tencereye ekliyoruz, siviyagimizi eklemeyi unutmayalim. Etlerimiz piserken havuclarimizi soyalim, ortadan kesip dograyip, pismis etle beraber 5 dakika kavuralim. Kavurma islemi bitince yikanmis pirincleri ekleyip 1 dakika kavurup, uzerine bulyon, tereyagi, tuz ve sicak suyu ekleyip altini kisalim..Kisik ateste 15 dakika pistikten sonra pilavimiz hazir..
Ben yanina yogurt ve tursu kavurmasi ikram ettim, Sogani kavurup, Sera marka tursumuzu dograyip 2 dakika kavurunca oluyor bu lezzet..malesef etrafimda Lazistanli hamarat arkadas yokki beraber tursu kursak ve kavursak:)
Bu arada benim pilav dinlenemeden yenildi, acil durumlar olunca:)

Guzel sozler...
insan Allah'i tanidigi kadar insandir..FSM
Allah sabredenlerle beraberdir...Bakara suresi 153
Allah i anin, O nu anmak sifadir..Hz /Omer


DEgerli sanatcilarimizdan Kamil Sonmez hakkin rahmetine kavustu, Allahim rahmet eylesin...


1 yorum:

  1. bende biraz farklı bulgurlusunu yapmıştım,ellerine sağlık harika.

    YanıtlaSil