Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Kasım 2012 Perşembe

Perisan Kurabiye

Merhabalar!
Kiz kardesime ziyarete giden aile fertlerinin ricasi uzerine hemen acilen bu tarifi yayinliyorum:-)) Eminim ki bu tarifeyi uygulayacak olan cici kiz benden daha da guzel yapacak, boynuz kulagi gecer misali:-)
Bu arada dusunmedim degil, neden bu kadar zengin olan bir kurabiyeye perisan kurabiye demis bizim hamarat Turk ev hanimlarimiz:-)
Malzemeler:
6 corba kasigi seker
250 gr tereyag
3 yumurta sarisi, beyazi uzerine kullanilacak
3 cay kasigi tarcin
1 cay bardagi ceviz, uzum, badem, findik
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilin sekeri
un

Yapilisi: 
Oda sicakliginda olan tereyagina  seker,yumurta sarilarini, tarcin, kabartma tozu, vanilin sekeri ekleyip yogurun. Ardindan cerezlerimizi, evde ne varsa artik, ekleyip, unu ekleyin. Tadina bakin, tarcini fazla severseniz biraz daha ekleyin. Kurabiye hamuru kivamina gelince sekil veriniz. Ben cigkofte gibi  sekil verdim, yuvarladim. Yaptiginiz kurabiyelerin ust tarafini yumurtanin beyazina batirin, 150 derecelik firinda 30 dakika pisirin. Kurabiyelerin ustu hafifi kizarmissa, altida pismisse bu is olmustur:-) Afiyet sifa olsun!

 Firina girerken
Firindan cikmis misss tarcin kokulu perisanlarimiz...bu sarki esliginde, kahveyle super oldu...

1 yorum: