Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Ağustos 2012 Cumartesi

Tatildeyim sekerim:))


Annemin kahvalti sofrasi, kendisi ile anlastik, tatil suresince bana her sabah kahvaltida biber kizartmasi yapacak, malum coook severim citir citir yerli mali biberleri! Menemen kizartma, grill...annem yapcek ben yicem, anlasma boyle:)) Annem tarafindan simartilmak, babam tarafindan extra simartilmak tatilin en keyifli yani! baba ocagi gibi yok vallahi!

Komsularimizin bahcesinden cesit cesit ikramlar, hepsi organik, tadlarina doyum olmuyor

En sonunda Aksaray'a Mado gelmissss, ne iyi etmisler efendim! Sirf Istanbulda kendilerini gorebilmekten usanmistim dogrusu,artik yilda 1 kez Istanbula gitmeme gerek kalmadi diye dusunenler oldu aileden ama ben yinede giderim:))
Agacli dinlenme tesislerinde Mado keyfi yaptik ailece. Ben waffle aldim, ne muthis bir tatmis! Tavsiye ederim! Kestane, ceviz, dondurma, sicak cukulota..ah ah,bak simdi bile orda olasim geldi:))

Beli Sirma Aksaray'a 40 km uzaklikta bir belde, dere kenarinda su uzerinde kabinlerde yer sofrasinda yemek yedigimiz bir yer. Bizim baliklar superdi, ah birde o kadar ari olmasa idi:((

Manzara super, trafik yok, ses gurultu yok, chill relax olmak icin ideal, ama yaninizda Zeyd isimli bir afacan varsa kesinlikle gitmeyin:))

Yuksel halam bahcesinde yetistirdigi sebzelerle tursu kurdu bugun, bende seyirci oldum tabi. Su renklerin guzelligine bakar misiniz? masaallah! Halam davet etti, gel biberleri topla hepsi senin diye, en kisa zamanda damlarim:)biber sevgimi herkes bilir ailede:)

Akrabalarimizin Sunnet Mevludu vardi, kirda cok guzel bir ortamda kutladik bu guzel gunu. Pastanin goruntusu ve lezzeti superdi, eskiden sevmezdim Turkiyede yas pasta yemeyi, damak zevkime hitap etmezdi ama anacim bizim ascilar asmislar kendilerini,superotesi lezzetler uretiyorlar masaallah!

Sunnetimizde kinalarimizda vardi tabi, kavurmalarda cok lezzetli idi..ben bu arada alirim soyle 5-10 kg bu tatilde diye korkuyorum ama tatildeyimmmm, ye gitsin bee yaa diyen bir ses var icimde, bende bolcu onu dinliyorum:)




Avusturyadan kuzenimin oglunun disbulgurunu yaptik burda, cok keyifli bir oglen idi.
Tek eksik halam ve kuzenim idi, ama halacimmmmm ben senin yerini hic aratmadim inan ki:) bu arada gelinimizin ikramlari cok lezzetli idi, ellerine saglik M.! Talhacim, inci gibi disler ile en guzel mamalari yersin insallah, tatlimmmmm

Zeyd oyuncaklari yokmus gibi sabah sabah bos su siseleri ile oynamayi huy edindi, o halinden memnun ama uykuda olan ev ahalisi hicc memnun degil:))Pashamiz sabah namazindan sonra uyumayi, uyutmayi sevmiyor bizi, hayirli evlad!

Zara hanimdan bir Aksaray turkusu ile kapatalim bu yaziyi..malum, yogun gunler beni bekler, turist Omer misali:))

2 yorum:

  1. Taa Aksaray'dan kalkıp Mado havası attın ya, ne deyim şimdi ben sana? Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. Gul abla, de ki bizim kiz hicc degismemis yaaa:))cok gorme yaaa, oldu sonunda bizimde bir Mado!

    YanıtlaSil