Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Ağustos 2012 Pazar

Sutlu Badem Corbasi

Merhabalar!
Kizkardesimden aldigim bir tarif ile karsinizdayim, ilk defa yaptim ve bence cok basarili oldu. Hafif bir corba, iftar davetlerine yakisir!

Malzemeler: 6 kisilik
1 yk tereyagi
2 yk un
2 yik siviyag
200 gram ince cekilmis badem
1 lt sut
tuz..
Ust sos icin siviyag ve aci pulbiber

Yapilisi:200 gr bademi 5 dakika sicak suda haslayin, soguk su ile sogutun, kabuklari soyup rondodan gecirin. Tereyag ve siviyagi tencere alin, unu ekleyin ve kavurmaya baslayin. Un kokusu gittikten sonra sutu yavas yavas ekleyin ve en sonunda badem ve tuzu atin. Kisik ateste 10 dakika kaynasin. Eger corbanizda topaklanma olduysa hic problem degil, blendir kullanin. Servis yapmadan once tavada yagi eritin ve aci pulbiber ekleyin, bu karisimi corbamizin uzerine alalim..misss gibi bir corba, 1 yasindan buyuk bebeklere ziyafet bence..


Kardeslerim ile bir iftar daha..et, patates kizartmasi ve mantar kavurma

Zeytinyagli fasulye, brokoli salatasi, icli kofte kizartmasi..

Sutlu badem corbamiz...

un ve yagin pisme ani.

Rondodan gecirilmis bademler.

Zeytinyagli fasulye yerken aklimdan gecen turku:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder