Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Temmuz 2012 Pazar

Patlican kebabi

Merhabalar!
Patlican hayrani denilince evde ilk akila gelen kisi ben oluyorum, her turlusu makbulumdur:)) Esim koftesini bende patlicani yer mutlu mesut oluruz, 1 yemekte iki kus yani:))
Malzemeler 4 kisilik:
400 gr kiyma
4 adet patlican
1 bas sogan
2 dis sarimsak
3 yk kahve suttozu
1 yk salca
tuz, karabiber, maydanoz, 1 yumurta
4 adet patates
4 adet yesil biber
3 adet domates
Yapilisi:
Kiymanin icerisine tuz, karabiber, salca, suttozu, ince kiyilmis maydanoz, sarimsak sogan, yumurta eklenir ve guzelce yogurulur. Patlicani soyup tuzlu suda 10 dk bekletin. Sonra arasini acip, kofteleri aralara koyunuz, resimlerde gorulur.
Borcama patatesleri yuvarlak sekilde dograyip uzerine patlicanlari ekleyin. Domates ve biberleri dograyip uzerine koyun.
Firini onceden isitin, 210 derecede borcamin uzerini kapatip firinlayin, 45 dakika pisirin, sogutun..afiyet sifa olsun! Yemegimize su ve yag eklemeiyoruz, sebze ve kiymanin kendi yagi suyu ile pisiriyoruz, bir nevi light:))

Sunum..yogurtlu brokoli salatasi ile..

Firindan yeni cikti, buhari bile gorunuyor:))


Firinlanmadan once uzerine domates ve biberler eklenir



Tepsinin altinda patates dilimleri, ustte patlicanli kofteler..


2 yorum:

  1. Kofteye sut tozunu ilk kez duydum.tadi nasil oluyor?

    YanıtlaSil
  2. Bu kucuk sirri asci olan ve restoranti olan dayimdan aldim, cok lezzetli ve yumusak oluyor kofteler!

    YanıtlaSil