Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Ocak 2011 Çarşamba

Yelpaze tatlisi

Pratik tatlilardan bir tanesi daha, deneyin kesin memnun kalirsiniz! Malzemeler ve yapilisi ayni anda verecegim. Ben 1 paket hamurdan iki tepsi yaptim, isterseniz daha buyuk tepside yapabilirsiniz.


Malzemeler:

1 paket filo/ hazir baklava hamuru
200 gr tereyagi
0,5 cb siviyag

Sekilde goruldugu gibi hamurlari buzerek tepsiye aliniz, uzerine eritilmis tereyagi ve siviyagi karisimini dokunuz. Firinda 180 derecede 15-20 dakika kizarana kadar pisiriniz.

Sos:
2sb sut
2 vanilin
1 yumurta
1/2 sb seker
1 kabartma tozu

Butun malzemeleri mixer yardimi ile cirpiniz. Firindan cikardiginiz hamurun uzerine elde ettiginiz soS dokunuz ve tepsiyi tekrar firinlayiniz. 200 derece sos pisene kadar, 15 dakikada pisiriniz.

1,5 sb seker ve 1 sb suyu serbet yapiniz, limonsuyu eklemeyi unutmayiniz.

Her tatlida oldugu gibi biri soguk, 1 sicak olmak uzere serbeti hamurun uzerine dokunuz.Ben genelde serbeti once yaparim, soguk kullanmak icin. Tatliyi findik veya ceviz ile ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun

Malesef tek resim cekmeyi unutmusum, un helvasinin yanindaki tatli!

Soslanmis, tekrar firinlanmayi bekleyen hamur

Sosumuz

Filo hamuru bu sekilde tepsiye yerlestirin, uzerine yagi ekleyiniz.

2 yorum:

  1. Cok lezzetli gorunuyor Kiymet. Paylasim icin tesekkurler:)Canan Uyar

    YanıtlaSil
  2. Canan abla, yorumunuz icin tesekkur ederim, tavsiye edebilecegim bir tatli! Afiyet olsun...

    YanıtlaSil