Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

28 Kasım 2010 Pazar

Nane Receli

Son hali
Sekerli hali
Taze nane yapraklari
Evet, bir onceki yazimda kar beklentimden bahs etmistim. Cumartesi sabahi Nese arkadasimdan aldigim bir sms ile uyandim "Gunaydin, gozun aydin kar yagiyor kiymetlim". Hemen yataktan firladim ve evetttt, kar! Cok sevindim ama cumartesi gununun bizim icim alisveris gunu oldugunu unutarak. Karda kista alisveris disardan gorundugu kadar romantik ve zevkli olmuyor:)) Bu arada Hollanda meteoroloijisine guvenmiyorum, carsamba gunu kar bekleniyor denildi ve biz ancak cumartesi gunu kar gorduk, ne is??:))

Gecen bir blogda gordum, nane receli yapimini ama maalesef hatirlamiyorum sitenin adini:((. Bende yaptim ve eger degisik bir recel tadi ariyorsaniz sizde deneyin! Resimdeki tabagin 2 misli cikiyor, cok fazla birsey degil. Yarin anneme goturecegim bakalim oda sevecek mi:))

Malzemeler:
50 gr nane yapragi
150 gr seker
1/2 su bardagi su
1/2 limon suyu.

Yapilisi:
Nane yapraklarini yikayip, tencereye aliniz. Uzerine sekeri ekleyip, eldivenleriniz takiniz, guzelce yedirin. Bu islem 2-3 dakika suruyor. Bu islemden sonra kapagi kapatip, 24 saat dinlenmeye aliniz. 24 saatten sonra ocaga alip, uzerine ilk once suyu ekleyiniz. Su kaynayip bitmeye yaklasirken limon suyu ekleyiniz. Hafif sulu, serbetli birakiniz. Soguduktan sonra ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!

25 Kasım 2010 Perşembe

Havadan sudan

Ailemize katilacak yigen icin orulmekte olan battaniye
Emre Marketten aldiklarim..patlican, nar eksisi, krem santi...seviyorum mutfakta olmayi:))

Zubeyde, Zumra ve Sumerya ile keyifli bir aksam yemegi, tsk ederim bayanlar!

Misafirlerimizle keyifli bir aksam ve on hazirliklarim

Nesibe Huma annesine bahce temizliginde yardim ederken...dikkatinizi cekerim, cizmeleri ters giymis cici kizimiz:))
Kis beklerken icitigim kahveler:))

Bu aralar kis gunleri beklentisi icerisindeyim:)Metereoloji carsamba/ persembe kar yagacagini soyledi ama malesef kar falan yok ortada:(( Sabah uyaninca ilk isim camdan bakip kar var mi? diye bakmak oldu ama husrana ugradim.... Karli havayi severim, tabii sicacik evimde olur ve cappucinomu yudumlarsam, elimde orgu yada kitap olursa :)) Rabbim evsiz barksiz olanlarin yardimcisi olsun demeyide ihmal etmiyoruz, dualarimizi ediyoruz.

Bu arada Bati Amsterdamda ikamet edenlere kucuk bir duyuru yapayim, Geuzenveld de ki Emre markette 25% indirim var, bu pazar gunune kadar imkaniniz ve ihtiyaclariniz varsa sakin kacirmayin! Bu aralar hayatim boyle, sizinkiler nasil?

24 Kasım 2010 Çarşamba

Ogretmenler gunu


Evet, bugun Turkiyede ogretmenler gunu kutlandi. Bende buradan tum meslektaslarimin ogretmenler gununu kutluyorum. Nice guzel mesleki yillara:))

Kizdigimiz gunler ve ogrenciler, cileden ciktigimiz anlar, sabir ya Rabb dedirten durumlar, stresli gunler biz ogretmenlere gunluk maceradir. Ama yine bunlarsiz yapamiyoruz, malum peygamber meslegi, kolay degildir, her yigidin harci degildir diyerek meslegimize dort elle sariliyoruz.
Bugun bana mesaj atan, facebooktan bu ozel gunu hatirlayan herkese tesekkurlerimi bildiriyorum, iyiki varsiniz ve iyikide BENIM hayatimdasiniz! Sevgilerimle....
Ustteki nacizane gul buketini herkese armagan ediyorum:)))

22 Kasım 2010 Pazartesi

Ali Nazik




Merhabalar,
epeydir yazmamisim gibi bir his var icimde:)) Okumayi sevdigim icin yazmakta zorlaniyorum, beni iyi taniyan arkadaslarin ekran arkasinda guldugunu gorebiliyorum:))
Kurbandan sonra hafif birseyler istiyor canim diyorsaniz size cok basit bir tarife geliyor efendim!
Malzemeler:
250 gr kiyma
3 adet domates
tuz, aci biber sosu ( sambal)

200 gr kozlenmis patlican
100 gr Turk yogurdu yagli, kaymakli olsun
arzuya gore yavan, yagsiz Hollanda yogurdu:))
tuz, sarimsak
Yapilisi:

Tavada kiymayi kavurunuz. Ben yag kullanmadim, zaten kiymada yeterince yag vardir dusuncesi ile. 3 domatesin kabugunu soyup kup seklinde dograyin ve kiymanin icine ekleyin. Arzuya gore tuz ve sambal, aci biber sosu, ekleyiniz. Ocaktan aliniz
Derin bir kaba tuz ve dovulmus sarimsak, yogurt, kozlenmis patlicanlari ekleyiniz. Iyi karistirin, homojen hale geldikten sonra guzel bir taba yerlestirin, uzerine kavrulmus kiymayi ekleyiniz. Afiyet olsun!
Benim favori ve kurtarici ara sicak/ soguklarimdandir Ali Nazik. Evimde her zaman Seranin kozlenmis patlicani bulunur, patlican en favori sebzemdir:))
Turk yogurdu kaymakli, suzulmus olarak cok lezzetli ama bir o kadarda kalorili oldugu icin orta yolu bulmak adina Hollanda yavan yogurdunu kullaniyorum genelde. Yemek yerken kendimi daha az suclu hissetmek adina. Bu arada beni Seranin kozlenmis patlicani ile tanistiran eski komsum Asli tesekkur ediyorum, her zaman elime konserve kutusunu gorunce Asli arkadasim aklima gelir ve tebessum ederim...Aslicim, yeriniz araniyor bildireyim dedim:))

17 Kasım 2010 Çarşamba

Kurban Bayrami

Kurban Bayraminiz mubarek olsun!


Annemin menusu: Su boregi, etli yaprak sarmasi, kepek unlu ekmekler, kavurma, yufka ekmek, mayali ekmek. Tatlilarimiz un helvasi, kadayif, yelpaze tatlisi, kalbura basti, lokum, cornflakes kurabiye idi. Annemin ve kizkardesimin ellerine saglik!

Babamdan aldigimiz harcliklar:)) yas 30 u gecmis olsa bile ben harcligimi alirim!

Biz burda bayramin ilk gununu ziyaretler ile gecirdik, anneler, komsular, akrabalar ziyaret edildi derken epey bir yogun gecti. Rabbim bu guzel ve ozel gunleri hic sevdiklerimiz ile yasatmayi nasib kismet eylesin insallah! Bugun super bir hava vardi, gunesi gorduk ve pek bir sevindik, tam bayram havasi idi anliyacaginiz....Bir kac kare ile birakiyorum sizleri..

14 Kasım 2010 Pazar

Bekarliga veda partisi

5 hafta sonra biricik kizkardesim dunya evine girecek insallah. Arkadaslari ona supriz bekarliga veda partisi duzenlediler. Benim tabii herseyden haberim vardi, binbir fikir ve yalandan sonra kardesimi Amsterdam Hilton hotele getirebildil:)) Rabbim gunahlarimizi affetsin...
Gelin adayimiza bir Ingiliz high tea, 5 cayi, icecegimizi soyledik. Hotele geldi, restoran bolumune dogru yuruduk ve ben "disari bahcede cay icsek"dedigimde kardesim "ne disarisi abla, hava buz gibi yaaa"demesi ile planlar biraz zorlasti. Cunku bahce bolumunden marina bolumune gecmemiz lazim. "O zaman bahcede dolasalim, manzara super"dedim ve ikna ettim, disariya ciktigimizda arkadaslari marinada bekliyorlar idi, muzik, confetti esliginde:)) Tabii bizim kiz cooook sasirdi, arkadaslari yuzlerine maske takmislardi, kim var kim yok desifreleri basladi. Gemimiz cici mumlar ve cicekler ile suslenmisti. Kaptanimiz yasli bir Hollandali bey idi, bu zamana kadar boyle bir grup gezdirmedim dedi ve bizimle cok ilgilendi.
Bol eglenceli, duali, temennili, gulumsemeli, hediyeler, muhabbetler, ogutler esliginde gecirdik aksamimizi. Herkes evden ikramlar getirdiler, yedik ictik. Amsterdam kanallarinda 2,5 saat gezdik, coook ilgi ve alaka gorduk. Malum, 12 tesetturlu bayani tarihi bir Amsterdam gemisinde her aksam gormedi bu zamana kadar Amsterdam halki:))) Kopru uzerindeki insanlar gelin adayini duvagi ve Bride to be yazisindan hemen taniyip bolbol tebrik ettiler...
Sevgili Sumerya, Fatma, Berna, Yase, Zehra, Selvinaz, Serap, Selma, Fatma Busra, sizler gibi arkadaslari oldugu icin kardesim cok sansli ve bende sizleri tanidigim icin kendimi bonuslu sansli hissediyorum! Bu guzel organizede bulustuk, en kisa zamanda bir daha tekrarlariz insallah!!1

Gecemizden manzaralar...

Hilton hotelden hareket ettik
Gecemizin cici fotografcisi

Gemide turkuler soylenirken
Gemiyi mumlar ve ciceklerle suslemis kizlarimiz

Gecenin kahramani...
Cilekli pasta...

Maskelerimiz...gelin hanim tanimasin diye
Ikramlar

11 Kasım 2010 Perşembe

Sint Maarten

Sekerlerimiz
Berilin lambasi
Apartmanin sekerleri seker toplamaya cikmislar:)))

Bugun hava o kadar ruzgarli idi ki, su kucucuk ulkede aksam trafiginde 400km kuyruk olusmus! Bu aksam bizim buralarda kucuk bir kutlama var. 11 kasim katoliklere ait ozel bir gun, gunun anlam ve oneminin artik katolik dini ile alakasi kalmamis, cocuklarin isiklarla, siirlerle kapilari caldiklari ve seker topladiklari bir gun oldu. Bizim apartmanimizda bulunan cocuklarda hummali calismalara girip lamba ve isiklar almislar, siir, maniler ogrenmisler:)) Bunlardan haberdar oldugum icin hazirlikli idim, sekerleri hazirlamisim:)))
Seker sagliga zararlidir, cocuklar bilinclendirilmelidir dusuncesi ile tabagima mandalina ve kuru uzumde ekledim. Ragbet gormez zannetim ama cocuklar beni utandirdilar, mandalina ve uzum tercihini kullanan cocuk sayis fazla idi!

10 Kasım 2010 Çarşamba

Avokado

Mandalinali yesil cay
Balli yada limonlu avokado

Bu aralar iyilesmek icin elimden geleni yapiyorum ama malesef hastalagim beni cok sevdi ve bir turlu terki diyar etmiyor:))) Saglikli beslenirsem biran once sagligima kavusurum diyerek yola ciktim ve alttaki guzellerle beslendim!

Avokado ile tanismam yillar oncesine gider ama ben bir turlu sevememistim. Is yerinden bir Turk arkadasin tavsiyesi ile sadece bal ile yada limonsuyu ile denedim ve cok memnun kaldim. Haftada 1 adet tuketiyorum, meyve sepetimizde bulunduruyorum.
Yesil cay daha sagliklidir dediler, bende icelim o zaman dedim ama tadini hic sevmiyorum. Biraz daha damak zevkime uysun diye icerisine limon, elma, portakal, mandalina parcalari ekliyorum ve daha lezzetli buluyorum, tavsiye ederim:))

6 Kasım 2010 Cumartesi

Cevizli Brokoli salatasi

Bundan birkac hafta once degerli apartman komsularim aksam oturmasina geldiler. Malum, saat gec olunca hafif yiyecekler tuketmek daha makbul olur dusuncesi ile cevizli brokoli salatasi yaptim. Onlar begendiklerini soylediler, insallah sizde begenirsiniz.

Malzemeler:
250 gr brokoli
3 adet havuz
1 adet salatalik
yarim demet maydanoz
100 gr arpacik sogan tursusu
1 kase ceviz
2 adet domates
3 yemek kasigi nar eksisi
3 yemek kasigi sizma zeytinyagi
Tuz

Yapilisi:
Brokoliyi yikayiniz, kucuk parcalara bolunuz. Havuclari soyunuz ve rendeleyiniz. Brokoli ve havucu kabiniza yerlestiriniz, uzerine salataliklari dilimleyiniz. Maydanoz ve arpacik soganlari ekledikten sonra uzerine ceviz, nar eksisi, zeytinyagi ve tuzu ekleyiniz. Domateslerin kabuklarini soyup dilimleyiniz ve salata tabaginin yan tarafina sus olarak ekleyiniz. Brokoliyi hic cig tuketmediyseniz belki tadi degisik gelebilir ama bence boyle daha cok lezzetli ve vitamin degerini hic kaybetmedigi icin tavsiyemdir. Afiyet olsun!

2 Kasım 2010 Salı

Istanbul hatirasi

Etli Ali Nazik
Kestaneli pasta
Visneli cheesecake

Kunefe

Sur tatlisi
Sur ocakbasi karisik izgara

Cigkofte...super idi!

Iskender

Eminonu, balik-ekmek ve midye


Evet, Istanbuldan dondum ama hala toparlanamadim. Malum hava yagmurlu idi, seller sular derken bende nasibimi aldim ve bir haftadir bronsit ile ugrasiyorum. Hala hastayim ama sizleride unutmadigimi bildirmek amacli kucuk bir yazi ve bircoooook yemek resmini eklemeyi gerekli gordum:)) iyi seyirler! Caniniz cekerse, bir Istanbul turu yapariz artik:)))