Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Haziran 2013 Cuma

My Istanbul

Merhabalar!
Onceki yazilarimdan mesaji alan esim ve annem, odullendirdiler beni bir Istanbul tatili ile..
Sehr-i Istanbul, ask-i Istanbul diyenler var ama ben bu kalabalik sehirde sadece tatilci, gecen bir yolcu olmayi tercih ediyorum, hanci olmak zor geliyor bana burada.
Ne ask goruyorum bu sehirde, ne huzur..Kalabaligin urkutuyor beni, sokaklarda igne atacak yer yok, her taraf insan kayniyor.
Tatilin sonunda Amsterdam'a ucagin tekeri degdigi anda " evime geldim, ne guzel!!"diye bir sevinc nidasi geciyor hep icimden..home sweet home..
Ne seninle ne sensiz..yilda bir hafta yetiyor sende bana..arkadaslarimin hatri var, ondandir galiba:)
REsimler cooook fazla, hepsi yorabilir..tipki Istanbulun beni yordugu gibi:)) 

 Bu pasta resmi telefonumda hep, aklima gelkice bakarim..arkadasimin ne kadar hamarat oldugu ispatidir bu:)
 Hafiz Mustafa da cay icilir..manzara izlenir..
 Misir carsisinda Turk kahvesi stoklanir..taze kavrulmus kokuyu alinca zaten dukkani bulmak hiiic zor olmuyor:)
 Dondurmali irmik helvasi sokakta satiliyor, sizde alip yersiniz biz gibi..
 uhm uhm uhm..israfi sevmem..yalan oldu degil mi?? Istanbula gidipte hergordugunuz basortuyu almak arzusu bas kaldirmasi coooook normal bende..aldiklarimin sadece bir kismi..diger kisimlari eklersem israfci oldugumu kanitlamis olurum:(((
 Yoruldukca Turkish tea or coffee..
 Galata Koprusunden yurumeden olmaz..
 Balikcilari ve baliklari resim etmemek olmaz...
 Karakoy sahilinde Mehmet ustadan baharatli balik yemeden olmaz..hele birde bu baligi Hollandadan tanidiginiz arkadaslar bulusup muhabbet ederek yememek olmaz..onlar Turkiyeye donus yapan ogretmen arkadaslar..hikayelerini dinleyip takdir ettim hepsini..ben yapamam Turkiyede diye dusunup durdum bu arada:)
 KUsburnu..
 Galata Kulesi civarinda bu kaftanlara ic gecirirken..300 euro pahali geldi..israf dedim..tabiii o kadar basortu alirken israf denilmedi ama hocaammmm dedi icimdeki ses ama nafile:)
 Salas bir mekanda leziz cay, menemen ve muhabbet..daha ne isterdim ki? Zeyd'in yanimda olmasini tabii:))
 Mado sevgimi bilen bilir..severim ben yaaaaa
 en lezzetli mercimek corbasi desem?? resmi ozellikle bu sekilde cektim..arkada tabelalari okursaniz ayni yere sizde ugrayin diye:)
 duyarli bir insan olmaya cabaliyorum..engellilere bu sise kapaklari ile yardim etmeye calistik..su icmeyi sevdigim dogrudur:))
 Acma ile Gulhane parkinda oturmak, dinlenmek, insanlari dinlemek..turistlerle muhabbet etmek my cup of tea:)
 Hafiz Mustafada oturulacak yer yok ise, taze portakalsuyunuzu alip, tramvay beklerken yine ayni manzaraya bakarak icebilirsiniz..really nice..
 otel odamdan manzara..Flower Palaca Hotel..yine gelcem insallah soz!
 Dolmabahce Sarayinda istirahat etmek..
 SEhreminide dost cayi icmek, tiramisu yemek ve mevsim meyveleri..dost elinden olunca ne yemeye ne muhabbete doyum oldu..
 Kabatas sahilinde ikindi cayi...
 Sehreminide sevgili Muge, Serhat ve Doruk pasanin misafiri olduk..yine gelcemmmmm, kotu alistirdiniz beni:))
 Sur ocakbasi..2011 de ba-yil-mis-tim...simdi pek haz etmedim...yemeklerde lezzet bulamadik biz:((
 CEvahirde Cin yemegi yiyen benim dogrudur...severim ben yemeklerini:)) Bu arada soyleyeyim, ben 1999 yilinda Cin Halk Cumhuriyetine gitmistim, ordaki yedigim yemekleri bir daha baska bir yerde bulamadim desem? Hollanda, Portekiz ve Turkiyede birkac Cin restoraninda yedim ama orijinal haliyle alakasi yok derim..Sevgili esim, bu yaziyi okursun biliyorum, bak ben Bejingde yolu biliyorum, birkacta Cin ce kelimeleri hatirliyorum, gel gidelim en let me be your guide:))
 Fasuli..LAzistanli arkadaslarim..ne zaman boyle yemekler yapacaksiniz bana?:)
 super otesi lezzetli ve kaloribombasi..yine olsan yine yerimmmm..evde yaptigima benzemiyor, malum kullanilan peynirler farkli..
 Galata KUlesi
 ben Istanbulu cekerken, yaren de beni cekermis...
 Sultan Ahmet Camii merdivenlerinde olan bu yaziyi gunduz gormedim cunku insanlar oturuyordu uzerinde:)
 Kabatas sahilinde bir pazar aksami.gocebe olmak dna mizda ver, gorduk mu iki cimen yapariz piknigimizi demis Istanbullular:)
Flower Palace Hotelin isletmecileri sevgili Asiye ve Emine..odamiza biraktiginiz bu pastalar ve notunuzu omrumuzce hatirlayacagiz inanin bize..seviyoruz sizi!!

1 yorum:

  1. Slm dün den itibaren takipçiniz oldum blog güzel.istanbul ne buluyorlar o sehirde .ben hep sakinlikten yanayım.o kalabalıkta hiç yaşayamazdım galiba.ama bir iki hafta gezmek ve alışveriş ;))) yapmak için en ideal yer.aradığın her şey var .inş benimde gitmeme az kaldı bir hafta da orda kalacam (Tugba )

    YanıtlaSil