Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Haziran 2013 Pazartesi

American cherry pie..visneli turta

Merhabalar!
American cherry pie her zaman merak ettigim bir tat idi, kismette gecen hafta iki kez yapmak varmis:)  Ikram ettiklerimin hepsi begendi, bilginize:)
Bu turtayi sabah yapip, ILIK yemenizi tavsiye ederim, dondurma ve krem santi esliginde tadi dahada guzel oluyor, demedi demeyin:)

 ilk yaptigim turta
 ic malzememiz..25 gr seker,1 cay kasigi tarcin, 350 gr cekirdegi cikartilmis visne ( Hollandada bunu hazir olarak supermarketlerden temin edebilirsiniz) 1 yemek kasigi nisasta karistirin ve 1 saat bekletin.
 300 gr un, 150 gr soguk tereyagi kup halinde.75 gr seker, 1 yumurta. Bu malzemeleri mutfak makinanizda yogurun, homojen bir hamur kivamina gelene kadar yogurma islemi devam etsin, eger hamur tam kivam almazsa 2-3 yemek kasigi soguk su ekleyin.
 Hamuru bu sekilde plastik bir mutfak folyasina sarin 1 saat dinlensin buzdolabinda
 23-26 cm lik tepsiyi ilk once tereyagi ile yaglayin, uzerini unlayin. Diger taraftan hamuru iki esit parcaya ayirin, unlayip acin. Yagladiginiz tepsiye hamuru serin.
 Visneleri ekleyin
 Diger hamuru acip visnelerin uzerine kapatin. Bir bardakta 1 yemek kasigi sut ve 2 yemek kasigi sekeri eritin ve turtanin uzerine surun.
 Turta hamurlarini kapatirken kenardan fazlalik hamurlari alin, sekil verip uzerine ekleyin benim yaptigim gibi.
 Hollandada kersen op siroop olarak satilan konserve visneler..mayhos tadi ile hosaf niyetine icilir..
 180 derece firinda 50-60 dakika arasi pisiriniz..ben birde meyveli cheesecake yapmistim kermesimiz icin
Bu sekilde firindan cikartin ve 2-3 saat dinlendirin.

Kirazli turtaya yakisir bu turku bence:)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder