Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

28 Haziran 2013 Cuma

Haziranda biz..

Merhabalar!
Hollanda bu yil ilkbahari gormedigi gibi bence yazida gormeyecek, havalar bol yagmurlu ve kasvetli. Dua ediyorum insallah bu performans Ramazan ayindada ayni sekilde sergilenir ve orucumuzu rahat tutariz:)) Gunes sevenler icten icten kiziyordur bana eminim:))
Bizlerden resimli haberler..

 Bir saat once tukettigimi irmik helvam ve kakuleli cayim..kakule seni sevdim ve bolca kullanacagim gibidir:)
 Action dan yeni bir tepsi aldim, misafir kalabaligina gore ayarlana biliyor, bir tepsi ile birkac kus vuruyorsunuz yani:))
 Emir ve Erkan isimli ikiz kardesleri ziyarete gittik, Zeyd hangi bebege bakacagini sasirdi ve kendini bahceye atti:)
 Pofuduk pufuduk American style pancake..tarifi en kisa zamanda insallah..Cilek seven Zeyd dayanamadi gordugunuz gibi..Amerikada pancake yemis esim begendi, orijinali gibi olmus yaniiii..
 Disarda ilk patates kizartmamizi yedik biz:)) Zeyd begendi, artik canimiz istedikce gideriz yemelere:)
 22 haziran 2013..bu tarih Zeyd oglanin ilk lolipop yedigi gun..miladimiz..Nejla teyzenin evini Hudeyfa ile alt ust eden ogluma Emine teyzesi lolipop verdi, ilk once nasil yenilecegini anlamadi amaaa olayi hizli cozdu:)) Emine teyze favori teyze kalmanin yolunu bulmusturrrr
 Can dostun bahcesinden toplanan taze yaprak ile yapilan kisir ve ayran..seviyoz biz seni can dost! Kendileri tatile giderken bahce anahtarini bize biraktilar, hava guzel olursa oglunuzu getirin bizim bahcede oynasin, sende bahcede chill et:)) Chill ederken bolda dua ettim sana Hayirli ablam:))
 Esim ile icilen leziz Turkish coffee..cikolatala esliginde olunca daha bir leziz oldu..birde gunes olsaydi, balkon keyfi yapsaydik:((
 Nejla arkadasimizdaki zengin sofra..Muskaranin maskarasi ( Muskara Nevsehir demek)sevgili Ingilizce ogretmeni arkadasimizin yaptigi Chau Mien, Cin yemegi..Bizim kiz Nevsehir topraklarina ait olsada havasindan suyundan birsey kapmamis, bunca yildir bir "ak pagla" yaptigina rastlamadim:)) NazIm gectigi icin yerden yere vururum oda "hit me one more time plies" der:)
Ingiliz espri anlayisi ile Cin/ Surinam mutfak zenginligi ile hossohbet biridir, severim ben seni dir ticIr:)) dear teacher Turkish version ile yazildi efemmmm
 Zeyd ile kuslari, ordekleri besledik...durust olmayan, bayat ve kuflenmis ekmek satan kisilerden alinan ekmegi cope atmaktanse temizleyip ordekleri sevindirelim dedik..bizim oglan bayildi bu olaya:)
 Yagli kizartma en favori yemeklerimden olsada sik yapmam. Firin tepsisine sevdigim sebzeleri dilimliyor, uzerine tuz ve zeytinyagi ekleyip izgara derecesinde pisiriyorum..Tabaga aldiktan sonra nar eksisi ekliyorum..cok sevdim, iki haftada dort kez yaptim hane halki isyan cikaracak diye korkuyorum:)))
 Madras tavugu yaptim..esim yillardir yaptigim bu yemegi cok severdi taki gecen haftalara kadar..Ingiltereye gitti, orda Hint restoraninda yemis veeeeee benim yaptigim yemek ile uzaktan yakindan alakasi yokmusmusmusss. Sok oldum, su an arama asamasindayim" en orijinal sekli ile yaparim Alimallahhhh bu yemegi nidalari" ile, bakalim zaman ne gosterecekkk:))
 Kreste annesine oyunlar doken oglan..kazagida bir ayri guzelllll..
 Havalar iki hafta once isininca Zeyd ilk defa dondurma yedi, ust bas kalmadi ama o cok eglendi ya onemlisi o..
 Istanbulda Misir carsisinda gezerken saticinin biri bize zorla su sarma makinasini satti, sirf adamdan kurtulmak icin aldik:) Youtubeda kullanim filmi var, bende gecen sarma sararken kullandim. Sol asagidaki sarmalari ben ellerimle normal sekilde sardim, sag tarafta ise makina ile sardiklarim var. Itiraf etmeliyim, eliniz alisinca elden sarmadan daha pratik bir makina, daha sIk kullanacagim insallah..
 Efendim, sevdigim insanlarin ozel gunlerinde takvim yapraklarini biriktirir, toplu sekilde posta ile gonderirim...KIzkardesimin nisan gunu, kina ve dugun gunlerinin takvim yapraklarini posta ile evlerine gonderdim iki yil once, cok sevinmisler..abla olmak boyle birsey galiba..
 Amsterdamda Seyidoglu baklava salonuna gittik arkadaslar ile..herkes gitsin kendi denesin diyorum:))
 Cicekler acmis olabilir ama hava soguk..oglum bana papatya toplarken babasi cekmis bu resmi..soguk hava falan simsicak oldu birden icim eridi:)) Anneler asik oldugu erkekleri kendileri dunyaya getirirmis, cok dogru! Bunca yildir alinan cicekler, buketler, hediyeler beni bu kadar mutlu etmemisti...

Munevver Ozdemir..yeni kesf ettim ve cok begendim, super bir yorum..eminim hak vereceksiniz!



1 yorum:

  1. Bende Amsterdamda yasiyorum blogunuzu ve sizi cook sevdim kismet olur inş bigun tanisiriz:)

    YanıtlaSil