Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Mart 2013 Çarşamba

Muhallebi


Merhabalar!

Hediye tepsi, esimden laleler ve Aksaraydan gelen gul cayi ile mutlu oldum bugun, Rabbim bu guzellikleri hayatimizdan eksik etmesin insallah..
Muhallebiyi gecen hafta bebek ziyaretinde ilk defa yedim ve bir blogcuya yakisir sekilde hemennnn tarifesini istedim. Melek ablada sagolsun gonderdi. E-posta bildirisini telefonumda gorunce hemen ise koyuldum ve 15 dakika sonra hazir idi bu muhtesem lezzet! Zeyd keyif ile bu muhallebiden yiyince, artik  sIkca yapilacak lezzetler arasina girdi

Malzemeler:

1 litre sut
1,5 cay bardagi un
1 cay bardagi nisasta
1 su bardagi seker
1 adet vanilya sekeri
125 gr margarin/tereyag

Yapilisi: 
125 gr margarin haric butun malzemeleri tencerede pisirin, ilidiktan sonra margarini ekleyip mikser ile 5 dakika cirpin. Soguduktan sonra derin bir borcamda kek dilimleri gibi kesebilirsiniz, yada tek kisilik kuplarda ikram edebilirsiniz..uzerine tarcin, kakao, findik, ceviz yakisiyor..
 Bahar gelmis evime..
Biz bebek sevmeye gittik! Bebek nikah sahidimizin guzel kizi Yade Su..ismi gibi kendide cooook guzel bir bebek masaAllah, kipir kipir, anneside suslemis puslemis ( icim gitti yaaa, erkek cocuklarinda cok kisitli cesit var, kiz annelerini gipte ediyorum:)) Kiz cocuklarindaki bu sirinlik nedir ya Rabbim? Al beni eve gotur dercesine gulucukler atti bana:)
Guzel kizimizi sevelim dedik ama bizim afacan pek musade etmedi. Bebek kimin kucaginda ise oda o kucaga oturmak istedi, hafiften kiskandi diyelim artik ama pekte hafif degildi yaniii:))

 Amsterdamli  olunca pazar gunleride alisveris merkezlerinin acik olmasina alisigiz, Leiderdorp ta durumlar oyle degilmis:(( sevinmistim, sevincim kaldi oyle ortada:)) Melek ablanin dedigi gibi "burasi bir koy, adi ustunde Leider dorp:)"Hollandaca dorp=koy
Zeyd bos arabapark alaninda bizi arkasinda kosturdu, nerden buluyorsun sen bu enerjiyi?? "ne iciyorsun, redbull mu" diye sordum ama cevap tabii de sut:)
 Melek abla masaAllah cok maharetli, Kastamonulu butun hanimlar oyle galiba, yada en azindan benim tanidiklarim:) Pembeli cupcake leri ben yaptim, kiz bebege baska bir renkte cupcake dusunemiyorum bu arada:)) Blogumdan haberi oldugu icin sagolsun resim cekmemde mahsur gormedi, bu lezzetleri yedikten sonra asil olan muhallebinin resmini cekmeyi unuttum o da ayri bir unutkanlik hikayesi..
 Bu sekerlere ba-yil-dimmmmm. Askida elbise seklinde, pembe bademsekerli guzellik, bizim evde de yerini aldi:)

Kapali balkon/ teras havalar soguk oldugundan dolayi kullanilamadi bu sefer, ama su cok renkli lambaya goz koydum, kim bir benzerini alir bana:)) Mutfak lambasinin yansimasida bonus olsun bu resme:)
Havalar biraz isinsin, cocuklarla hayvanat bahcesini gezecegiz, sonra carsi ve aksam bu balkonda istirahat edecegiz insallah, Melek abla ile oyle anlastik:)) Zeyd ve Ilkay bizi kosturacaga benzer ama olsun, gunun sonunda chill ve relax oluruz:))

Assumption is the mother of all failure..ozlu soz:)

FArid Farjad ve kemani ile yeni tanistim..masaallah, ne yetenek..kemani sevdirdi bana..ozellikle bu parca muntazam..iyi dinlemeler!



2 yorum: