Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Ocak 2012 Çarşamba

Nasi Goreng

Merhabalar!
Kucuk erkek kardesim su aralar Endonezyada tatilde..onun ozlemini bir nebze azaltmak icin bende Endonezya mutfagindan olan nasi goreng yemegini yaptim. Nasi goreng aslinda pismis, kavrulmus pilav demek. Cok pratik ve lezzetli bir yemek. Hollandada yasayanlarin bilir, marketlerde bu yemegin baharatlari satilir. Icerigi kurutulmus pirasa, biber, kimyon, karabiber, kerry. Bu hazir karisim yok ise, istediginiz baharatlarida kullana bilirsiniz..
Buyrun tarife...

baharatlarimiz hazir..

250 gr tavuk gogsunu teflon tavada kavurun, icerisine 1 su bardagi yikanmis pirincleri ekleyin, 1 dakika kavurun ve uzerine baharat karisimini ekleyin, 3 su bardagi sicak su ekleyip atesin altini kisarak pisiriniz..
Ben servis esnasinda cassave kroepoek kullandim, turkce ismi Manyok olaraka geciyor. Bir nevi sagli chips, bilenler bilir:)

Kucuk bir tavada ise 2 yemek kasigi pindakaas/ fistik ezmesini 2 yemek kasigi sicak su ile eritip pilavin uzerine dokup, chipsleri bandira bandira afiyet ile yiyorsunuz..ben yanina patatesli, domatesli, soganli bir salata ve tursuda sundum, hane halki begendi:))



1 yorum: