Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Haziran 2011 Pazar

Meyveli yaspasta

Merhabalar!

Yine cok guzel bir hafta gecirdik elhamdulillah. Dostlarimizla Sabri agabeyin bahcesinde guzel bir aksamin ardindan, bahceden gelen nimetlerle guzel pastalar ve yemekler hazirladik. Simdi tarifeye gecelim, facebooktan rica eden arkadaslar icin ozel:)) Bu pastayi bizim hane cok sevdi, haftada 2 kez yapip sevdiklerimiz ile paylastik..

Kek icin malzemeler:
4 yumurta
150 gr seker
100 gr un 2 cay kasigi kabartma tozu
Ara kat:Meyve yogurdu, ben biologisch rodevruchten kwark kullandim, Cilek
Krema:1 paket kremsanti, 100 gr labne peyniri, 3 yk pudra sekeri, 1 adet krema sertlestirici, Cilek receli, arzu ettiginiz meyve
Yapilis:
4 adet yumurta akini mikser yardimi ile cirpiniz ve 10 dakika buzdolabinda bekletiniz. 4 adet yumurta sarisini mikser ile 2 dakika cirpiniz, sonra sekeri ekleyip yine 2 dakika cirpiniz. Son asamada ise un ve kabartma tozunu ekleyip 2 dakika cirptiktan sonra yumurta aklarini ekleyiniz. Hamuru fazla cirpmayin, yumurta akini yavas yavas ekleyin. Tepsiye aldiktan sonra onceden isitilmis firinda 150 derecede 30 dakika pisirin. Firindan cikardiktan sonra 2 saat bekleyiniz, sonra ortasindan kesiniz. Ara kat icin meyve yogurdu ve cilek kullandim ben. Kekin ust katinin uzerine cilek receli surubu kullandim, biraz islatinca daha lezzetli buluyorum.
Krem santi, pudra sekeri, labne peyniri ve krema sertlestiriciyi cirpiniz ve kekinizi krema ile susleyiniz. Uzerine arzu ettiginiz meyveleri ekleyip, isterseniz torten guss ile kapatiniz. Afiyet olsun!













Sabri agabeyin bahcesinden enfes dut...

Bahcede Hayriye ablanin yaptigi kisir, annemin yaptigi Fas krepi ve tursu..Cok keyifli bir aksam idi...

Dun aksam degerli Irfan hocamiz ve esi Ayse hanim konuklarimiz idi. Egeli misafir olunca menude baliksiz olmaz diye dusundum:)) Menumu: Safranli mercimek corbasi, zeytinyagli biber dolmasi, cevizli yesil zeytinli nohut salatasi, domatesli roka salatasi, kozlenmis biberler, lahana eksimesi, firinda somon, firinda patates, havuc, mantar, fasulye, cherry domatesli turlu...

Aksam caya ise sevgili arkadaslarimiz Senay ve Adnan eslik etti bize, bol muhabbetli bir aksam icin yine hepsine burdan tesekkur ediyoruz!

1 yorum:

  1. O dutlarda gozum kaldi :) ama az kaldi bende kavusacagim insallah 1 hafta sonra :)

    Her sey harika gorunuyor :)

    YanıtlaSil