Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

27 Haziran 2011 Pazartesi

Tahinli kek

Merhabalar!
Yine yogun bir haftadan sonra yazi yazmaya zamanim oldu. Yazmaktan cok okumayi sevdigim icin, havalar isindigi icin, yaz tembelligi uzerime coktugu icin..anladiginiz gibi, yazmamaya sebep cok:))
Bu kek tarifesi 17 yildir uyguladigim bir tarifedir. Babamin favorilerindendir. 1 ay once tarif defterimi elime alinca ilk sayfalardinda rastladim ona. O gunde annemlere gidecektik, babama nostalji olsun diye yaptim, iyikide yapmisim:)) Son 3 haftada 4 kez yaptim, 2. gune kaldiginda bence daha lezzetli oluyor, misafirlerimden onay aldim...
Kek malzemesi:
2 yumurta
1 sb seker
3/4 sb siviyag
1,5 su bardagi un
1/2 sb yogurt
1/2 adet kabartma tozu
6 yk tahin, susam
Yapilisi:
Seker ve yumurtalari mikser yardimi ile 2 dakika cirpin, ardindan tahin haric diger malzemeleri ekleyin. 3 yk tahini en son ekleyin. Kek kalibiniza hamuru alin, 3 yk kasigi tahini ustune ekleyin, arzu ederseniz susamda ekleye bilirsiniz.. Onceden isitilmis firinda 150C 30-40 dakika pisirin. afiyet, sifa olsun!


Un helvasi anneme ait:))



1 yorum:

  1. Kıymetcim, bunu 17 yıl evvel senin ellerinden annende yemiştik. Tekrar ellerine sağlık.
    En iyi dileklerimle,

    YanıtlaSil