Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

9 Mart 2011 Çarşamba

Yesil biber dolmasi

Merhabalar!
Dolmanin tazesi ve kurusu benim icin fark etmez, her turunu severim. Markette taze Turk yesil biberleri gorunce hemen almak gerekir diye dusundum ve yaptim, icine taze dereotu cok yakisti. Kesinlikle tavsiye ederim. Afiyet olsun, sifa olsun!

Malzemeler:
250 gr kiyma
Dolma adetine gore pirinc, her dolma icin 1 yk pirinc
1 yk salca
1 adet salca
arzuya gore dere otu, tuz, nar eksisi
1 adet domates
Siviyag
Yapilisi:
Biberleri guzelce yikayip, kapaklarini kesip icerisini temizleyin. Kiyma, sogan, pirinc, salca, tuz, dere otu ve nareksisi cigden karistirin ve her dolmaya 1,5 yk icten ekleyin. Sonra dolmanin sapkasini kapatin ve 1 domates parcasi ile agzini kapatin. Tencerenin icerisine ilk once dolmalari yerlestirin, ardindan 3 su bardagi sicak suyu ve 5 yk siviyagi ekleyip kisik ateste 35-40 dakika pisirin. Ilidiktan sonra servis yapiniz.


Pratik olsun diye cikardigim sapkalari beberin onune aldim, doldurduktan sonra kapattim formlari ayni olsun diye:))eee, estetik sart! Yemek yaparken yesil cayimizi icmeyi unutmayalim:))

3 yorum: