Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

26 Aralık 2010 Pazar

Davet

Iyi aksamlar!
Bir onceki postta yazdigim gibi yogun gunler geciriyorum. Bu aksam yemege kayinvalidem, kayinbabam, buyuk kaynim ve eltim eslik ettiler. Cok keyifli, bol muhabbetli bir aksam idi elhamdulillah. Calisan bir bayan oldugum icin binbir israr ve davet ile geldiler, kiyamazlar bana sagolsunlar..izin gunlerinde dinlen, yorma kendini derler ama bilmezlerki masamizda misafire hasret gittigimizi..Ama beni bu kadar dusunmeleri mutlu eder, bunuda soylemem lazim.
Cay saatine ise buyuk gorumcem ve kizlari geldi. Genclerin muhabbeti tabi okul, tatil, eski, sinavlar, hadi dede eskilerden anlat ile basladi ve epey gulme krizlerine neden oldu:)) Tabii, 60 yil onceki insanin fikrini, kulturunu, espri anlayisini, dunyaya bakis acisini bugunler ile kiyaslarsak dunya kadar fark var. Bu aksam bize bu farklar cok komik geldi:)) Ne kadar degismisiz millet olarak...
Masadan bir kare...Ben yemekleri servis tabaginda masada bulundurmayi seviyorum. Herkes istedigi kadar tabagina alir, ikinci porsiyon almak isteyenler daha rahat alir, tabakta sevmediginiz yemek varsa cope gitmez israf olmaz dusuncesi ile..bu arada extra bulasik oluyor ama olsun, o kadar bosa akan sulari israftan saymiyorum:))
Resimde pek net degil, curry li tavuk gogsu, kasarli-sucuklu pide, bezelyeli pilav, Hollanda usulu kofteli sebze corbasi var idi. Cogunun tarifesi en kisa zamanda:))
Kozlenmis patlican salatasi
Mevsim salatasi, karisik salata, zeytinyagli fasulye..

Firinda kabak tatlisi, uzerine bol tahin-pekmez karisimi..deneyin, kesin seveceksiniz..
Muhallebili kadayif..

6 yorum:

  1. Talim ellerine saglik, muhtesem bir ziyafet yasadiginiz asikar!

    YanıtlaSil
  2. Masallah cok guzel bir sofra olmus, ellerine saglik, corbayi merak ettim beklerim tarifi :)

    YanıtlaSil
  3. Bende herseyi masaya koyuyorum, sadece firinlik yemek varsa onu ayri bir sekilde servisini yapiyorum. Islim kebabinda mesela. Esim adiyamanli benim, orada gordum hosuma gitti. Ikidebir kalkmak zorunda kalmiyorum. Ama gercekten cok bulasik cikiyor. BU arada masa super.

    YanıtlaSil
  4. Kiymet hanim her zamanki gibi servisleriniz muhtesem gorunuyor, en kisa zamanda deneyecegimden supheniz olmasin tabi tariflerini bekliyoruz......

    YanıtlaSil
  5. Seymacim, en kisa zamanda insallah ekliyecegim.
    Aysemm, senin kadar beceremiyorum canim bacim, yavas yavas ogreniyorum..
    Gul, bizde normalde sadece salatalar masada olur, evin hatunu servis yapacam diye yemege katilamaz:(( Bende degisiklik olsun diye bu stili uyguluyorum ve gercekten memnunum..Sen Cihan ile super yemekler yapiyorsun ben bebeksiz ancak bu kadar:))
    Arzummm, birtanesin!

    YanıtlaSil
  6. yummy cookk lezzetli gorunuyorlar ellerine saglik:)

    YanıtlaSil