Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

29 Aralık 2010 Çarşamba

Cheesecake

Merhabalar,
Blogumu ilk actigimda bolbol yemek tarifesi eklemeyi dusunuyordum. Soyle bir gecmis yazilarima baktim, cok az yemek tarifi, bolbol life yazmisim ve resimlemisim:)) Haydi bismillah diyorum ve bugun ki degerli dostlar bulusmasina hazirladigim cheesecake tarifesini veriyorum.

Bu arada sevgili Hayriye ablamim evinde tanidigim Eglence, Serap ve Tugba hanima tesekkur ederim, cok keyifli bir oglen gecirdim, siz degerli ablalarla tanisdigima sevindim. Eglence ablam, Amerikaya gelirsem ugrarim:)). Eglence abla onuruna cheesecake yaptim, malum oranin meshur tatlilarindan diye. Eglence ablaya gore orda bu kadar lezizini yememis, eeee haliyle ben bir simardim bir simardim sormayin..
Ilginctir ki bende bu cheesecake tarifesini Almanyadan, sevgili teyzemden aldim:)) Hangi ulkedir bu pastanin anavatani??? bilen varsa soylesin!
Misafirperverliginden, sakinliginden,hamaratligindan feyz aldigim Hayriye ablam sen benim icin dunya tatlisi ve ozeli! Ilk resimde, sol tarafta gordugunuz demlik ve fincan yine kendisi tarafindan bana hediye edildi, simdi ben senin kiymetini bilmeyeyim de ne yapayim:)))

Gelelim tarifimize!

Malzemeler:
75 gr tereyag
75 gr seker
1 yumurta
150 gr un
1 tl kabartma tozu

Butun malzemeleri yogurun, mumkunse yumurta ve yag oda sicakliginda olsun. Yogurdugunuz hamuru tepsiye aliniz.

Sos:
500 gr yagsiz kwark/labne peyniri
200 gr seker
100 gr tereyag
3 yumurta
2 yemek kasigi nisasta
1 vanilya sekeri.

Mixer yardimi ile butun malzemeleri karistirin, hamurun uzerine dokunuz ve onceden isitilmis firinda 150 derecede 50 dakika pisiriniz. Birgun onceden yaparsaniz daha lezzetli oluyor. Uzerini recel, cukulota sos vs ile susleye bilirsiniz...Afiyet olsun, sifa olsun!
Leziz ikramlar, limitsiz cay ve muhabbet..butun kizlar toplandik!
Sunum..
Arzu ettiginiz receli cok az miktarda sicak su ile eritin ve susleyin
Firina verilmeden onceki hali
Kullandigim yagsiz kwark/labne peyniri

9 yorum:

  1. Slm, ellerine saglik Kiymetcim, bu arada beni andigin icin aldigin tarifeyi yaptim evhallci cok begendi Muhallebili kadayif cok güzeldi,degisik tarifleri görmek isterim seni cok seviorus teyzen :)

    Murat ve annem

    YanıtlaSil
  2. Teyzemmm, benim birtanemsin! Emege saygim sonsuz:)) Muhallebili kadayifi begendiklerine cok sevindim, ama tabii sen yapinca extra lezzetli olmustur, eminim!bende sizi cok seviyorum, keske aramizda 800 km olmasa:(((

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik, bi kirinti bile kalmadi
    hay

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglik cok guzel gorunuyor bizim herif bayilir cheesecake olayina da ben sevmem :)

    YanıtlaSil
  5. Hay, afiyet olsun..ben sana dedim, esinde kesin sever:))
    Taze anne, bunu dene eminim sende begeneceksin. Vahap beye yap bir guzellik, kolay tariye hemen dene:))

    YanıtlaSil
  6. bugun bunu misaferlerime deneyecegeim...ik hoop dat het mij lukt..
    Leyla

    YanıtlaSil
  7. Leylacim, eminim yaparsin! senin gibi hamarat abla yapabilir:)) kolay gelsin, afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  8. sevgili kiymet hanim,acaba cheescake de kullanacagimiz peynir in muadili Hollanda da tam olarak hangi peynirdir. Bazi tariflerinizde kwark bazilarinda room kaas kullanmissiniz labneye en yakin olan acaba hangisidir.simdiden cok tesekkur ederim.Ayrica Hollandadan yazdiginiz icin sizi ozellikle severek takip ediyorum:))

    YanıtlaSil
  9. Ipekcim, yorum biraktigin icin cok tesekkur ederim:)! Labneye en yakin roomkaas. Firinda pisen cheesecake lerda genelde kwark kullaniyorum, pisirmeden buzdolabinda beklettigim cheesecake lerde ise genelde 2 paket roomkaas. Kwark malesef buzdolabinda sertlesmiyor..bazen daha zengin olsun diye firinda pisirdigim cheesecake a bir paket roomkaas katarim, daha peynirimsi ve kremali oluyor tavsiye ederim. Simdiden ellerine saglik ve yine yorumlarini beklerim insallah...

    YanıtlaSil