Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Eylül 2013 Salı

Gurbetci tatili 2013 part 3

Merhabalar..
Bol yemek resimli bir post, cekemem bu saatte derseniz lutfen okumayiniz:))


 Gelin gormesi adettir bizde..kizlarimizi dugunden bir hafta sonra yeni evlerinde ziyaret ederiz..hediyeler goturur anneler..yemekler..cerezler...tatlilar..Yeni hisimlarimizin benim blogum oldugundan haberleri yok, dolayisi ile kisitli resim cekebildim:)
 Gurbetci kuzenler dedemizde bulustuk, kuzenler calistik mutfakta, epey bir eglendik ve sonra dayimizla, dedemizle afiyetle yedik..
 Tavsankani uzum...Melek ablasi ile Zeyd arka planda..is basinda...
 Kiymetligunler is basinda..halalarimi, kuzenlerimi agirladigimiz aksam..
 Buyuk halamda kahvalti...
 Dedemde yemek...Pinar yengemin elleri dert gormesin:) bu arada en cok ne yedim? Patates kizartmasi!! Hollandada cok tukettigimiz yok ama bir ay Turkiyede yemeyince resmen tabagi bitirdik oglumla:) Gurme olsan ne yazar, patates ve junk-food sevgisi yener...
 Yuksel halamda, ocakta, sacta et..lezzeti tarif edilemez.. annemin mahareti elleri is basinda..
 Etler piserken, salata yapan ben..Nefise kuzenim 10 puan verdi:)
 Uzum kurutuyor akrabalar, bizde baslarinda bekliyoruz:) eee, gormedik bundan once ama demiiii
 Kuzende kahvalti..o elelri ile borekler acarken, enistemiz kanepe ve simit almis..borekler bitti, digerleri tabakta oyle kaldi..Meryem sultanin yagli borekleri varken, Fransizin kanepesini kim napsinnnnn:)
 Aksaray-Nevsehir arasinda koyumuz...orda bir han var, Oresin Han...her koye gittigimizde ugrariz, cayimizi, kapicino muzu iceriz..wi-fi var, temiz ortam var, kibar calisanlar var..yolunuz duserse mutlak ugrayin derim..
 Babam en hijyenik sartlarda ceviz kirmakta, ayitlamakta...
 KIymetligunler is basinda..annemin Hollandadan arkadaslari ve akrabalari icin yapilan ikramlar..
 Buyuk halamlarla piknik..
 Canim annem ile Aksarayin en meshur pastanesinde frappe keyfi...anali kizli qualty time...arada bir ilac gibi geliyor:)
 Yine gelin gormesinden gizlice cekilen bir kare..
 veeee eve donus.sizi bekleyen guller...sizin getirdiginiz simitler..ve en onemlisi, en degerlisi...siz yoldan geldiniz diye size yemek getiren komsunuz...ev alma, komsu al..o uzun yolculuktan sonra bu yemek ilac gibi gitti..sizi dusunen birinin olmasi ne guzelmis..ve kendinize kizarsiniz, hayiflanirsiniz, neden yillarca ben hic bir komsuma bu jesti yapmadim, aklima gelmedi diye:((   Arzum, kovadasim, kankeytam, iyi ki varsin, iyi ki hem komsum, hem arkadasimsin...
Bu arada cogu insan beni cooook uzun tatile gitti saniyormus, 4 hafta oldugunu duyunca sasiriyorlar,anlamadim niye:)...dun bir arkadas ile konusurken aynisini dile getirdi...."demek o kadar ozlettin kendini" dedi..dedim kiz yazarim bloga, yaz dedi:) Zubeyde, yazdim bak:)))


3 yorum:

  1. Kovalar ileri goruslu insanlardir Kiymet hanimcigim, kimbilir ileriye yonelik ne iadeler gormustur o tabaklarda :))) bu arada resim ve tatil yorumlariniz icinde yureginiz ve agziniza saglik, sac uzeri eti beraber yemis gibi olduk is kokusunda, sevgiler

    YanıtlaSil
  2. cok guzel dolu dolu bir tatil geciriyorsunuz ne kadar guzel. Ben de Isvicredeyim simdilik. Gurbetcimiyim bilmem ama surekli ulke degsitiren 2 kucuk cocuklu Blogger bir Anneyim. Sizi kesfettigime sevindim takipteyim ins.

    YanıtlaSil
  3. Arzucum cansin sen!!
    Yusuf ve Yunus un annesi, coook tsk ederim, Rabbim yardimciniz olsun. Insallah bende sizin blogu duzenli takip edecegim:)

    YanıtlaSil