Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Mart 2012 Perşembe

Baharatli pogaca, PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 72.HAFTA

Merhabalar!
Cok kolay, lezzetli bir pogaca...simdiden Afiyet olsun!

Malzemeler:
2 yumurta aki, sarilari uzerine
1 adet yas maya
1 sb ilik sut
1 tatli kasigi seker
1 sb siviyag
1 tatli kasigi tuz, hamurun tadina bakin az gelirse biraz ekleme yapin
100 gr kasar peyniri
1 paket kremsanti/ slagroom
Un
Kuru nane, kekik, reyhan, hashas tohumu, aci pulbiber, badem/ ceviz/ findik

Yapilisi:
Ilik sut ile mayayi 10 dakika eritin, bekletin. Sonra icerisine tuz, seker, yumurta, kremsanti, siviyag ekleyin. Arzu ettiginiz miktarda baharat ve cerezleri ekleyin, kup dogranmis peyniri ilave ettikten sonra un ekleyin.Ben butun baharatlardan 1 yemek kasigi ekledim, evde badem vardi onu kullandim. Pogacalik kivama gelene kadar yogurun, 1 saat dinlendirin..Sonra yuvarlayip uzerine yumurta sarisi surdukten sonra 180 derecede 20 dakika kadar pisirin..
lezzeti ve goruntusu



Hamur hali

5 yorum:

  1. Ellerinize sağlık :) mis gibi baharat kokmuştur mutfak

    YanıtlaSil
  2. Bahatari cok severim, kullanirimda,aklimda olsun guzel fikir Kiymet'cim ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  3. GErcekten cok evin ici misgibi koktu:)) Seymacim, simdiden afiyet olsun:))

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık.Tarifini yayınladım.Katılım ve destekleriniz için tşk ederim her zaman beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  5. güzel bir tarif ,elinize sağlık.

    YanıtlaSil