Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

27 Mart 2011 Pazar

Fas Dugunu

Merhabalar! Evet, yine arayi uzattigimin farkindayim:(( Yogunluk ve yorgunluk devam ediyor, ama Allahtan 3 gundur bahar havasi yasiyoruz ve moraller yerine geldi elhamdulillah! Sevgili arkadasim Muge icin ozel bir post bu. Kendisi Istanbulda yasiyor ve Fas dugunlerini cok merak ettigini soylemisti bana. Bende aralik 2010 da Fasli is arkadasimin dugunune katildim ve bolca resim cekmeye calistim..Calistim cunku resim cekmek yasakti! Haremlik selamlik ve sadece 100 bayanin davetligi oldugu bir organize idi. Bende gelin hanim gelmeden birkac kare aldim:)) Iyi seyirler... Cikista hediye edilen kucuk makyaj aynalari...Damat ve gelinden cici bir jest!
Aynalarin sunum sepeti
Tatli olarak soguk mokka-kahveli pasta ikram edildi.
Ana yemegimiz ince yufka icerisinde sehriye pilavli deniz mahsulleri idi..gercekten guzel idi!
Bastilla nin sunumu
Salata tabagi...yok yok idi:)) bizim damak zevkimize yakin
Misafirlere cay-kahve ile ikram edilen kurabiyeler, tatlilar
Salondan bir goruntu... Gelin hanimin sandalyesi buyuk ve suslu, masa yok. Gelin hanim 3 kiyafet degistirdi, 6 saat icerisinde:))

Muzik olarak ise Anasheed yani bayan ilahi gurubu geldi. Cok ilginc, bayanlar bu ilahi muzigi ve sozleri esliginde dans ettiler..Biz Turkler uygun bulmadik ama Fasli bayanlar cok takdir ettiler.

Damat beyi hic gormedik, gelin hanim yalniz idi. Gece 2 ye kadar devam etti.

18 Mart 2011 Cuma

Patates sevgisi

Merhabalar!
Hollandada patates tuketim orani cok yuksektir. Genelde Hollandalilar patates kizartmasi ve patates puresi yaparlar. Ben kizartmayi yagli buldugum icin genelde baska alternatifler ararim. Ha bu arada itiraf etmeliyim, patatese olan sevgim sadece Hollandada yasadigimdan degil, annemin Nigdeli olmasindan dolayidir diye dusunuyorum:))
2 pratik tarife ve 1 aksam yemegi paylasiyorum sizlerle.

Kiz kardesim ve esi bir haftasonu bizi ve annemleri yemege aldilar..Masallah, yemekler, sunum, servis super idi..ya bu kiz kime cekmis?? Menude: Makarnali sebze corbasi, bademli yesil fasulye kavurmasi, patates gratin, loempia, sigara boregi, nohut salatasi, misir salatasi, yogurtlu kirmizi pancar salatasi, ispanak-mantar soslu tavuk gogsu, bruksel lahana sotesi vardi..ellerine saglik ablacimmmm
Bu salatanin ismi "patates kavurtmasi". Kayinvalidemin sikca yaptigi bir tarife ve bende coook severim. Haslanmis ve dogranmis patatesleri kavurdugunuz sogan ve salcali sosa karistirip, tuz karabiber ilave edip servise aliyorsunuz. Cok pratik ve leziz, tavsiye ederim!

Benim kendi tarifelerimdendir, ismi bile yoktur garibimin:)) Ilk once dogradiginiz biberleri yagda hafifce kizartiyorsunuz, ardindan haslanmis ve dogranmis patatesleri ekleyip kizartmaya devam. En son islem olarak kabuklari soyulmus ve kupkup dogranmis domatesleri ekleyip tuz atip 2 dakika daha pisirmeye devam. Toplam 10 dakikada yapiliyor, cok pratik bir pazar kahvaltisi yada oglen yemegi icin idealdir..Yaninda ayran veya Turk yogurdu ile daha guzel oluyor:)))Afiyet, sifa olsun!!

15 Mart 2011 Salı

Hurmali Cevizli kek

Merhabalar!
Bu kek eylul 2010 da yapildi ama malesef hala ve hala tarifesi verilmedi:(( Yogunluk mu tembellik mi adini koyamadim henuz.
Ilk evlendigim donemlerde kisitli olculerle kek yapma kabiliyetim yok idi. Hep 4 yumurta ile baslayan XL tepsi tarifeleri vardi elimde:)) Sagolsun misafirlerimiz hic eksik olmazdi ve haftasonu hazirlanan ikramlar muhakkak pazartesi gunu ogretmenler odasinda tarafimca is arkadaslarima ikram edilirdi:)) Yavas yavas tarifeleri azaltmayi, ikramlari abartmamayi ogrendim ve pazartesi ellerim bos okula gitmeyi ogrendim:))Bu duruma en cok uzulenler ise is arkadaslarim oldu:)) Bu aralar eski gunleri yad edesim var duyurulur...
Ramazan ayindan sonra kalan hurmalari degerlendirmek icin kek yaptim. Tarif ve olculer bana ait. Kek kalibi kucuk gibi gozuksede 12 kisilik kek cikti! Bereketli ve bol enerjili bir kek. Afiyet olsun!

Malzemeler:
2 yumurta
1 cb seker
1 cb sut
1 cb siviyag
1/2 kabartma tozu
1 vanilin
1 cb hindistan cevizi
15 adet cekirdegi cikartilmis ve kucuk dogranmis hurma
1 cb ceviz
un

Yapilisi:
Yumurtalari seker ile mikserde 1 dakika cirpin, ardindan un harici diger malzemeleri ekleyin. Butun malzemeleri ekledikten sonra un ekleyin ve krep hamurundan kalin bir kivam elde etmeye calisin.
Tepsinizi once yaglayip, sonra unlayin. Ben ekstradan ceviz ve findik ile susledikten sonra hamuru ekledim. Onceden isitilmis firinda ilk once 10 dakika 120C de pisirin, sonra 150 derecede birakin. 30 dakika icerisinde pisiyor. Ilidiktan sonra servis yapiniz, sifa olsun!



9 Mart 2011 Çarşamba

Yesil biber dolmasi

Merhabalar!
Dolmanin tazesi ve kurusu benim icin fark etmez, her turunu severim. Markette taze Turk yesil biberleri gorunce hemen almak gerekir diye dusundum ve yaptim, icine taze dereotu cok yakisti. Kesinlikle tavsiye ederim. Afiyet olsun, sifa olsun!

Malzemeler:
250 gr kiyma
Dolma adetine gore pirinc, her dolma icin 1 yk pirinc
1 yk salca
1 adet salca
arzuya gore dere otu, tuz, nar eksisi
1 adet domates
Siviyag
Yapilisi:
Biberleri guzelce yikayip, kapaklarini kesip icerisini temizleyin. Kiyma, sogan, pirinc, salca, tuz, dere otu ve nareksisi cigden karistirin ve her dolmaya 1,5 yk icten ekleyin. Sonra dolmanin sapkasini kapatin ve 1 domates parcasi ile agzini kapatin. Tencerenin icerisine ilk once dolmalari yerlestirin, ardindan 3 su bardagi sicak suyu ve 5 yk siviyagi ekleyip kisik ateste 35-40 dakika pisirin. Ilidiktan sonra servis yapiniz.


Pratik olsun diye cikardigim sapkalari beberin onune aldim, doldurduktan sonra kapattim formlari ayni olsun diye:))eee, estetik sart! Yemek yaparken yesil cayimizi icmeyi unutmayalim:))

2 Mart 2011 Çarşamba

Yogurt Corbasi

Merhabalar!
Yogurt corbasi bu aralar ennn favori corbam oldu:)) yapimi cok basit, buyuk bir ihtimal bu sebeptendir:)) Yapiniz, iciniz, memnun kaliniz ve yorumlayiniz...

Malzemeler:
5 sb sicak su
1/2 cb pirinc
1 yk un
1 yumurta sarisi
1 sb yogurt
tuz, nane, yag
opsiyonel olarak 1 dis sarimsak ve 1 kutu sivi krema

Yapilis:
5 bardak sicak suyu tencereye aliniz, tuz atip yikanmis pirinleri ekleyip 5 dakika kaynatiniz. Arada bir karistirin. Diger taraftan derin bir kapta un, yumurta sarisi ve yogurdu cirpiniz. Kaynayan pirinc tenceresinden 5 kasik sicak sudan alip, yaptiginiz unlu karisima ekleyin ve cirpmaya devam. Bu isleme "terbiyeleme " denir, terbiyesiz corbalarla isimiz olmaz malum:))
Arzu ederseniz bu meyaneye 1 paket sivi krema ekleyebilirsiniz, corbaniz ekstra lezzetli oluyor.
Cirptiginiz meyaneyi kaynayan pirinclere ekleyip 1 dakika karistirin. 5 dakika sonra corbaniz hazir.
Diger tavada sivi yagi isitip icerisine arzu ettiginiz kadar kuru nane ekleyin ve pismis corbanin uzerine dokunuz. Ben bu asamadan sonra 1-2 dis sarimsagi tum sekilde corbanin icerisine ekliyorum ve gercekten lezzete lezzet katiyor... Afiyet, Sifa olsun!
Ben kuru naneyi cok sevdigim icin ekstra kullandim. Teyzecim, bu arada benim kuru nanem bitti. Insallah Almanyada kendi bahcenden kurutup bu yil getirirsin:))
Tabagim cok cici! Sevgili komsum Dilek bunu bana dogum gunumde hediye etmisti ve hergun kullaniyorum, birdaha tsk ettim sana canimcim!