Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

3 Temmuz 2011 Pazar

Sosyete mantisi

Merhabalar!
Yillarin tarifesi olmasina ragmen yine eskimeyen bir tarifeyi sizlerle paylasmak istiyorum. Son zamanlarda pek cok kez bahsettigim sosyete mantisi, yine 15 yil onceki favorilerimizden. Gecen bir ay icerisinde 4 kez yaptigim ve her defasinda konuklarimdan yuksek not alan ikramdir:)) Ogretmen olunca yemeklerede not veriyorum:))

Malzemeler:
1 kg kup dogranmis patates
1 sb siviyag
1 sb un
1 adet kabartma tozu
tuz, karabiber

Ust kisim:
Yogurt, sarimsak
Siviyag, pul biber

Yapilisi:
Ustteki malzemeleri derin bir kapta karistirin, yagli kagitli firin tepsisi yada borcama aliniz. Onceden isitilmis firinda 180 derecede 30-40 dakika ust tarafi kizarana kadar pisirin.
Ilidiktan sonra sarimsakli yogurt ve biberli siviyagi uzerine ekleyiniz..Afiyet, bal seker olsun!



4 yorum:

  1. Kiymet'li Paylasan dostum,
    Tarif super, adini bagdastiramadim. Manti degil de baska bi isim verilseymis hakkini daha cok alirmis. Simdi mantiyla kiyas olunca notunun biraz kirilabileceginden endise ediyorum.( :) ) Bir de 1 sb. sivi yag, bu biraz fazlaca kalori. Biraz tarifini degistirirsek, diyete de uygun olabilir. Yuregine saglik,
    Hayhj

    YanıtlaSil
  2. hiim lekker:)denicem.yorum atamiom google hesaptan
    pinar baran ve mirza kardesler

    YanıtlaSil
  3. Pinarcim,tesekkur ettim!
    Hay, cok haklisin..ismini manti hamuru acamayan sosyete hanimlardan almistir..1 sb siviyag olcusunu azalta bilirsin, no problem love:))

    YanıtlaSil
  4. Merhaba arkadaslar,
    Bu tarifi severek tuketiyoruz biz. Dun tekrar yaptim. Acaba yemegin yaninda sebze olarak ne yapsam diye dusunurken ayni tarifi karnibaharla uyguladim. Ortaya muhtesem bir lezzet cikti. Yani patatesin yerine karnibahar kullandim. Yagini azalttim. Tek kelime ile HARIKA.
    Sebze sevemenler icin ideal. Cok pisirmedim biraz dise degecek sekilde biraktim. Hic sulanma falan yapmadi.
    Siddetle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil