Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Mayıs 2011 Perşembe

Tatil gunleri boyle olur!!

Merhabalar!
1 haftalik tatilimin sonuna geldim nerde ise ama elhamdulillah dolu dolu gecti! Onumuzdeki 3 gunde dolu, daha ne isterim ki:))
Sevgili annemin patlicanli boregi...Bu sabah kahvaltimizi zenginlestirdi...yanindada buzzzz gibi elma suyu, lekker!!!
Dun aksam benim icin cok ama cok ozeldi. Arkadaslarimdan Gulcan beni simartmak istedi ve benim sevdigim lezzetleri hazirladi..Herkezin guzel yaptigi bir yemek vardir ama Gulo nun kuru patlican dolmasi ve lahana eksimesinin ustune kimseyi tanimam. Cok iddali oldu ama vallahi oyle. Bir yemek blogcusu olarak tarifeyi almam gerekir ama Gulcan israr ile "sen iste ben her zaman yaparim"derse alinmaz bu tarife....Bu aksama katilan diger hatunlarada tesekkur ediyorum, Selmacim son anda katildi ve muhabbetimize renk kattin Allah razi olsun guzelim!
Gulcanin menusunde: kuru patlican dolma, lahana eksimesi, kisir, tavuk salata, tavuklu borek, su boregi ve kostebek pasta var idi..Ellerine saglik, kesene bereket, bu ne hos muhabbet!!!!

Gecenlerde canim zeytinyagli barbunya cekti...Annecim sagolsun onceden hasladigi barbunyalari getirip derin dondurucumuza birakti, benim icin epey pratik oldu:)) Havuc, dereotu ve boool limonlu:))

Madimak nedir bilir misiniz? Bu sezonda toplanilan bir tur ot, bulgur, salca, sogan ile kavrularak pisirilir. Bekarken annem yapardi, gecenlerde yengem getirmisler memleketten. O da sagolsun bana verdi ve ilk defa pisirdim. Valla kendim pisirdim diye demiyorum ama bir ilk deneme icin gayet guzel idi:))

1 yorum: