Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Bienestich/ Alman pastasi

Merhabalar!!
Bienestich benim cok sevdigim bir pasta. Almanyada ikamet eden sevgili teyzemden aldim tarifesini, iyikide almisim:)) Bienestich kelime anlami olarak ari sokmasi demek, nedeni ise biraz kalin bir pasta olmasi:))
Gecen hafta persembe gelen misafir grubuma ikram etmistim ve sevgili Zeliha 2 gundur facebooktan tarife bekliyor:)) Seytanin bacagini kirip yazayim dedim:)) Malesef ikram ederken resim cekmedigim icin sadece tum pasta resimleri var, idare edelim artik...

Malzemeler:
4 yumurta
150 gr seker
100 gr un
2 cay kasigi kabartma tozu
File badem

Krema:
2 adet kremsanti
1 adet paradies creme/ saroma vanilla pudding/ dr.oetker 3 dakika pudding

Ust kisim:
2 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi bal

Yapilis:
4 adet yumurta akini mikser yardimi ile cirpiniz ve 10 dakika buzdolabinda bekletiniz. 4 adet yumurta sarisini mikser ile 2 dakika cirpiniz, sonra sekeri ekleyip yine 2 dakika cirpiniz. Son asamada ise un ve kabartma tozunu ekleyip 2 dakika cirptiktan sonra yumurta aklarini ekleyiniz. Hamuru fazla cirpmayin, yumurta akini yavas yavas ekleyin. Tepsiye aldiktan sonra arzu ettiginiz kadar file badem ile susleyiniz. Onceden isitilmis firinda 150 derecede 30 dakika pisirin. Firindan cikardiktan sonra 2 saat bekleyiniz, sonra ortasindan kesiniz.
2 adet krem santiyi pudding ile cirpin, arzuya gore krema sertlestiricide ekleye bilirsiniz. Elde ettiginiz kremayi pastanin ortasina ekleyin.
Kucuk bir tavada bal ve yagi eritiniz, pastanizin uzerine surunuz..Pastamiz hazirdir, afiyet bal seker, sifa olsun!!



Kullandigim marka pudding arkada:))



2 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok güzel kabarmış sevgiler...Çok lezzetli olmalı.

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel gorunuyor haftasonu kermesimiz aciliyor yeni tarifler denemek istiyorum ama puding yok bakalim ona bir care bulurum insallah :)

    YanıtlaSil