Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2 Mart 2015 Pazartesi

Pastane Acmasi..

Merhabalar!
Bazi konularda aceleci olsamda bazi konularda birazdaha tembelim, aynen bu tarifeyi yapmakta tembel oldugum gibi. Kuzenim ve esi Istanbul Yeni Bosnada pastane isletiyorlar ve bundan 4 yil once bu tarifi gonderdi bana..hiiic acele etmedim, 3 yil bekledim..Sonuctan cok memnun kaldim, 4 ay once yaptim:) ve ancak bu zamanda sizinle paylasa biliyorum..Yapmanizi tavsiye ederim...
Malzemeler: 1 kg un
25 gr tuz
100 gr seker
100 gr margarin /  tereyagi
35 gr maya
600 ml su..
1 yumurta sarisi
Yapilisi: Maya ve cok az suyu karistirip 10 dakika bekleyin. Unun ortasini havuz seklinde acin, tuzu, yagi, sekeri ve birazda su ekledikten sonra mayamizi bu karisima dahil edelim ve yoguralim, su gerektikce ekleyin.Kulak memesi bir kivama gelince 5 dakika dinlendirin ve 20 beze yapin. ( ben25 beze yaptim, biraz daha kucuk olsun diye:).
Bezelerin uzerine zeytin buyuklugunde margarin/tereyagi koyun ve yagin uzerine bastirarak bezeyi acin. Sonra rulo yapin ve ruloyu baglayin. Tepsiye alin, uzerine yumurta sarisi surun ve 30 dakika bekletin..Ben susam ve corekotu ile susledim sifa niyetine,,
Onceden isitilmis firinda 180 derecede kizarana dek pisirin 10-15 dakika arasi suruyor bu zaman..
Mahlep falan kullanmadan cok guzel acmalar elde edebilirsiniz, ben cok sevdim. Derindondurucuya koydugum birkac tane acmayi sonra tost makinesinde isittim ve lezzeti hala cok guzeldi. Guzel kuzenime ve enisteme cok tsk ederim, Istanbula gidemesekte kuzu kuzu evimizde yapiyoruz elhamdulillah...
Minareyi calip kilifini hazir edenlerden olmayalim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder