Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Mayıs 2012 Perşembe

Etimek tatlisi

Merhabalar!
Hafif, herkes tarafindan bilinen bir tatli tarifesi ile basbasa birakiyorum sizleri..

Malzemeler:
1 sb seker
1 sb su
3 damla limon
10 adet etimek
2,5 sb sut
1sb seker
4 yk nisasta
1 paket krem santi
1 sb hindistancevizi

Yapilisi:
Seker,su, limon damlasini 5 dakika kaynatin. 2 dakika ilittiktan sonra, borcama dizdiginiz etimeklerin uzerine dokunuz.Serbetiniz kaynarken siz kremayi yapiniz. 2 sb sut ve 1 sb sekeri tavada kaynatin, 4 yk nisastayi yarim su bardagi sut ile islatip kaynayan sut tavasina ekleyin, bu arada devamli karistirin. Pudink haline gelince sosumuzu ayri bir kaba alip mikser ile 3 dakika en yuksek ayarda cirpiniz ve islattiginiz etimeklerine uzerine dokunuz. Sogumaya birakiniz. 1 saat sonra kremsantiyi cirpiniz ve uste dokunuz ve bolca hindistan cevizi ile susleyip servis ediniz..Afiyet bal sifa olsun!!!






1 yorum: