Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Eylül 2011 Perşembe

Donauwelle/ Tuna nehri dalgasi

Merhabalar!
Almanyada yasayan teyzemden ogrendigim pasta, ismi kadar tadida hos. Zahmetli gibi gorunsede, siz gozunuzu korkak alistirmayin ve hemen yapin:)) Alman pastalari gram ile oluyor, Turk usulu 1 fincan, 1 su bardagi degil malesef. Tam gramlara uyarsaniz kesinlikle cok leziz bir pastaniz olur, emin olun! Afiyet, sifa olsun!
Malzemeler:
Kek icin
125 gr yag
100 gr. seker
3 yumurta
1 vanilin
1 tatli kasigi kabartma tozu
175 gr. un
1 kiraz konservesi
1 yk kakao.

Kakao ve kiraz harici butun harci karistirin, kalibin icerine 2/3 bolumunu dokun. Kalan 1/3 bolume kakao ekleyin ve diger hamurun uzerine ekleyin. Kiraz konservesinin suyunu suzun ve arzu ettiginiz kadar kiraz ekleyiniz kek hamuruna ve 170 derecelik firinda 25 dakika pisirin.

Sos:
1 adet vanilya pudding
400 ml sut
2 yemek kasigi seker

Kekimiz piserken ustteki malzemeleri ocakta pisirin ve ilitmaya birakin.
Kekimiz firindan ciktiktan sonra 10 dakika dinlendirin, uzerine ilimis olan puddingi ekleyin ve buzdolabina alin.

Susleme:
2 adet krem santi
1 adet krem santi sertlestirici

Krem santi ve sertlestiriciyi cirpin, kekin uzerine ekleyin ve arzu ettiginiz sekilde susleyiniz. Au bain marie nutella cok yakisiyor!

Sunum sekli icin bir ornek

Pismis kekimizin uzerinde pismis pudding

Firina verilmeden onceki kekimizin sekli



1 yorum: