Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Ağustos 2011 Pazar

Temmuz tatili teyzemde...

Merhabalar!
Almanyada yasayan teyzem bende 3 yas buyuk olunca teyzeden cok abla olarak goruyorum kendisini. Bir araya geldigimizde beni simartmayi cok sever, bende simartilmayi sevdigime gore bu durumdan kimse sikayetci degil:)) Kendisi ve ailesi bu yil bizi yine cok guzel bir sekilde misafir ettiler, yeni tarifler ogretti, gezdirdi, bizim icin alisveris yapti, iyiki varsin canim teyzem!!! Bol resimli bir post, sonunda sorunuz su olabilir..bu kadar yemekten sonra kac kilo aldin??? Valla bence hic, cunku her yemekten sonra alisveris yapmak amacli bolca gezdik dukkanlari:))
Neuburg Slosfest isimli bir eglence var idi, orta caglardan kalma bir sarayda yerel halk yerel kostumler giyerek eski caglari yasatiyorlar, bu yil gormek kismet oldu..
Karamelize edilmis badem, muhtesem otesi bir lezzet!! diger yemekler etli oldugu icin bizim yiyebilecegimiz tek sey bu idi diye bilirim..tarifesini bilen varsa lutfen paylassin:))


Pahali bebek arabalarina ne hacet?? bu sekildede olurmus:)))

Kumar oyunu:) 8 renkten olusan bir daire, fareyi birakmadan once herkes 2 euro odeyerek bahise giriyor, fare hangi renkli kapiyi sececek diye..dogru rengi bilirseniz 4 euro sizin, 4 euro oyun sahibinin..bu fare sari rengi tercih etti..biz oynamadik:))




Bir mahkum....butun halkin gormesi icin sehirde gezdirilmis..

Teyzemden kahvalti..yesillikler kendi bahcesinden..Bayern bolgesine ait borek sol tarafta.

Teyzemin cocuklar ille kiymetli gunler kisir istediler, bende severek yaptim. Alman sebzeli mantisi, patates salatasi ve tavuklu borek ile leziz bir 5 cayi idi...tavuklu boregin tarifi coook yakinda..

Donauwelle pastasi, tarifini aldim paylasirim insallah!

Koftecorba, yesil salata, cevizli peynirli salata, sebzeli Alman mantisi, tavuk pirzola, patates kizartmasi...teyzem hamaratti masallah:)) azicik ucundan benzesem herkes cok mutlu olacak:))

Teyzem sabah kahvaltisina sucuklu menemen yapti, benim cok sevdigimi bildigi icin:) Recellerde hatunun kendi elleri ile yapmis, bende kendi payima duseni aldim geldim Amsterdama:))

Teyzemin eltisi Dilek abladan ogrendigim kremali sebzeli makarna..ellerine saglik, soslu et ve mantar ile super bir lezzet idi!

Fazla soze ne hacet??

Yine super bir kahvalti..

Ev yapimi kadayif dolmasi, ispanakli pasta ve cevizli dondurma...

Biftek, garniturlu pilav, yaprak sarma, sebze sote, tavuk salata, yesil salata, yogurtlu nohut corbasi..

3 Ağustos 2011 Çarşamba

Geldimmmmmm

Merhabalar!
Ramadan Kareeem! Ramazan ayiniz mubarek olsun, Rabbim tutulan oruclarimizi ve dualarimiz kabul etsin!
1 aydan fazladir malesef yazi yazamadim. Kisa bir tatil icin Almanya ve Italyaya gittik, sonrasi evimizde buyuk bir temizlik yapildi, annem ve babami yolcu ettik derken epey bir hos yogunluk yasadim elhamdulillah. Insallah arayi fazla acmam artik:))
Bol resimli bir post icin buyrun...

Annecigimde yapilan ilk iftar sofrasi...Ellerine saglik, yine hersey anne sevgisi ile yapilmis idi:))

Zeytingyagli yaprak sarmasi benden..Hayriye ablamin bahcesinden taze yapraklari ozellikle kiz kardesim icin zeytinyagli yaptim, malum kendisi vejeteryan:)) Hayriye ablacim, tekrar tsk ettik!

Avusturya- Italya sinirinda bizi karsilayan yagmurlu hava resmen tatilin bitis isareti idi, cunku Hollandada 3 hafta boyunca yagmur ile hasir nesir olduk..


Esimin cektigi hos bir resim..Dikkat ile bakarsaniz koprunun sag tarafindaki evlerden bir tanesi o anda teknelerini iceri aliyorlar..garajlari bu iste..araba yerine tekne, gemi falan var.


Venedikte gun batimi..

Margarita pizza, manzara, hava..hepsi superdi!

Pasta Arabica, acili makarna ve esimin balik tabagi..makarna muhtesem idi, sanki bu isin ilmini almislar bu Italyanlar:))

San Marco kilisesi

Venedikten bir manzara