Merhabalar!
Turk mutfaginda sikca tuketilen kisir, her yore farkli yapilir derken fark ettim ki nerdeyse her evde ayri sekilde yapilir olmus..Kavrulan kisir annemin favorisi, anne elinden lezzeti ozleyince is basa dustu ve yaptim kuzu kuzu..Kavrulan kisir iyice soguduktan sonra buzdolabinda 2 gun muhafaza edile bilir, israf olmaz..Arzu ederseniz yumurta ile pisirip dahada farkli bir lezzetle tanisa bilirsiniz..Dugurcuk pistigi icin midenizi yakmaz, sisme hissi vermez..
Ev yapimi yogurttan ayran, hindiba ve Bruksel lahanasi tursus ve kisir,...love it toooo much:)))Kisir degerlendirmece..Yumurta, tereyagi ve bulgurun bir araya gelip hayati guzellestirdikleri an..my kind of comfortfood...
Malzemeler:
1 cay bardagi siviyag, 1 adet kurusogan, 2 dis sarimsak,1 su bardagi dugurcuk, 1 su bardagindan iki parmak eksik sicak su, kimyon, karabiber, tuz, 1 yemek kasigi domates salcasi, 1 yemek kasigi biber salcasi
Yapilis: Teflon tavaya siviyagi alin, rondodan gecirdiginiz sogan ve sarimsagi ekleyin. Pembelesince salcalari ekleyin ve sonra dugurcuk, kimyon, karabiber, tuz..Iki dakika kavurun ve sonra sicak suyu ekleyip ocagin altini kapatin. 5 dakika sonra tane tane guzel pismis dugurcukler elde edersiniz. Soguduktan sonra istediginiz yesilliklerle karistirin. Ben genelde dereotu, nane, maydanoz ve yesil sogan tercih ediyorum, baharatlardan ise kuru reyhan ve bolca nar eksisi...Afiyet olsun!
Yumurtali kisirda cok pratik. Az bir tereyaginda iki yumurtayi pisirin, pismis kisiri ekleyin, ilidiktan sonra isterseniz yesillik ekleyin..afiyet olsun!
Sevcan Orhan..Komur gozlum...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder