Merhabalar!
Italyada yedigi pizzayi cekerse canin kuzu kuzu kalkip yaparsin, Italya ya kimse goturmeyecektir sizi:)) Turk hanimlarinin yaptigi pizza ile alakasi yok orijinal pizzanin. Italya da pizza yediyseniz, sonra dunyanin neresinde olursa olsun yediginiz pizza cakma oluyor, tecrubem oyle:)) Birde Italyada siz siparisinizi verdikten sonra yemeginizi beklerken sade hamur klasik bir odun firinda pismis olarak ikram ediliyor ve yanina bolca tereyagi..Hamurun ebati pizza kadar.siz pizzayi beklerken onunla doyuyorsunuz;)) demedi demeyin, ve sadece keyfini cikarin oyle bir durumda..
Pizza hamuru cok basit ve eskiden Italyada fakirlerin yemegi imis..
Birde bu pizzanin hamurunu cok ince aciyorsunuz, biz Turk hanimlarin yaptigi gibi kalin hamur olmuyor, citir citir incecik bir lezzet..
Malzemeler: 1 su bardagi ilik su, 2,5 su bardagi un, 10 gram maya, 1 cay kasigi tuz. Maya ve suyu harmanlayin, tuzu ekleyin ve yavas yavas unu ekleyin. Sert bir hamur oalacak cunku icinde yag yada yumurta yok. Bu malzemeleri yogurun, 20 dakika dinlendirin.
Ben cok baharatli sevdigim icin pizzami, hamurunada baharat katarim. Reyhan, keki, biberiye. arzu ettiginiz kadar hamura katin, yogurun ve tekrar dinlendirin. Hane halki sevmeye bilir diye, bir beze de sade hamur biraktim. Toplam iki beze elde ettim
Firin tepsimden bahsedeyim biraz. Yeni gelmis Action ve Albert Heijn isimli marketlere, ortasindaki delikler sayesinde daha hizli pisermis pizzalar. Artik sizde beni azicik taniyorsunuz, almasam eksik kalirdim:))
Yarim saat sonra hamurlarin sekilleri boyle oluyor..
Salcali sos: 1 yemek kasigi aci biber salcasi, 1 yemek kasigi domates salcasi, 1 dis ezilmis sarimsak, arzu ettiginiz kadar karabiber, nane, tuz, 2 yemek kasigi siviyag. Bunlarin hepsini karistirin. Ben mozarella peyniri kup seklinde dogradim, ayri lezzeti var..Hollanda peyniri rendelenmis satiliyor ve hamuru acmak icin misir unu, citir citir olsun diye..
Ben sucuk, bol mantar, sogan, biber seviyorum..siz istediginizi ekleyin..Sebzelere ben biraz tuz ekliyorum..
Misir unu ile tepsinin boyunda actiginiz hamuru tepsiye alin. Ilk once salcali karisimi surun, sonra peynirleri ekleyin ve en sona sebzeleri..Firini onceden en yuksek ayara getirin ki cok sicak olsun.
260 derecede 10 dakikada pisen citir citir bir pizza elde edeceksiniz...Derecesi yuksek oldugundan hizli ve lezzetli oluyor.. Evde taze reyhanda olunca en guzel bu sekilde tuketilirdi diyorum..
pizza slice..Amsterdamin gri havasina renk katti bu renk cumbusu...Rabbim verdigin nimetlere bin sukur..
Bu da baharatli hamur ve bol mantarla pismis hali.. Bir pizza bize yetince bu pizzayi soguttum, paketledim ve derindondurucuya koydum. Baska bir aclik krizini gecirmede cokca ise yarayacaktir insallah:))
Sevgili Kiymet hanim,bu pizzayi denedim ve coook guzel oldu:)) sadece belirttiginiz olculere gore benim hamurum biraz civik oldu ve un miktarini biraz artirdim. cok tesekkur ediyorum emeginize saglik.....
YanıtlaSilIpek hanimcim, guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Elleriniz dert gormesin. Begendiginize sevindim. Kullandigim bardaktan, suyun ilikligindan kaynaklana bilir bu unun az gelmesi.. O yuzden kulakmemesi kivami onemli. Bilgilendirdiginiz icin tsk ederim.
YanıtlaSil