Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Şubat 2015 Perşembe

Incirli cevizli muhallebi

Merhabalar..
yine bir anne tatlisi ile karsinizdayim efemmmmm. Cok pratik, lezzetli ve kalori bombasi olur kendisi..annelere gore cocuklara cok enerji verirmis:)) 
Bugun bu tatliyi kahveye gelen komsularima ikram ettim..Ev alma komsu al demis atalar, Allah razi olsun komsularimdan. 11 yila yakin komsuyuz ve iyiki varsiniz diyorum. Rabbim Cennetinde de sevdiklerimiz ile komsu eylesin bizi insallah..

Arkada gorunen gunes sizi kandirmasin, havalar buz Amsterdamda..ama sohbet ve kahve icimizi isitti elhamdulillah..                            
Malzemeler: 10 adet kuru incir, 1 yemek kasigi seker, 1 caybardagi su. 1 cay bardagi ceviz, 1 yemek kasigi tereyagi, 1 cay bardagi hindistan cevizi.
Muhallebi icin: 2,5 su bardagi sut, 2 yemek kasigi un, 2 yemek kasigi nisasta, 1 vanilin, 2 yemek kasigi seker, 2 yemek kasigi tereyagi..
   
Incirleri seker ve su ile kisik ateste 5 dakika kaynatin, incirler sisene kadar..
Dovulmus cevizleri tereyagi ile kavurun, tereyagi kokusu gelmeye baslayinca islem tamamlanmistir..
Incirler kucuk dograyin ve cevizler ile harmanlayin. Ortaboy borcama yarim cay bardagi hindistancevizi serpin

Ceviz ve incirli karisimi uzerine dokunuz,
Muhallebi icin butun malzemeleri sut sogukken karistirin ve karistirarak ocakta pisirin..basindan ayrilmayin, hemen topaklanir.

Incirli karisimin uzerine sicak muhallebiyi dokun ve uzerine kalan hindistancevizlerini gezdirin,,

Once bir saat tezgahta sogutun, sonra 2 saat en azindan buzdolabinda dinlendirin, ben bir gece dinlendirdim, daha lezzetli oluyor bu sekilde..

 Buyuk servis kasigi ile servis yapin yada kare seklinde kesip servis yapin, secim sizin..


La Tahzen, uzulme..Eger gunah islediysen tovbe ve istigfar et! Yanlis yaptiysan duzelt..O'nun rahmeti sonsuzdur, kapisi ise hep aciktir...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder