Merhabalar!
Cikolatayi fazla sevmeyen, turunun son ornegi bir bayanim:)) ama yinede yaptim cikolatali cizkek, sevenlerine..
Taban icin malzemeler ve yapilis. 75 gr oda sicakliginda tereyagi, 75 gr seker, 1 yumurta,1 cay kasigi kabartmatozu ve 150 gr un. Bunlari karistirin, hamur elinize yapismasin. Kelepceli kek kalibina once firin kagidi doseyin, sonra hamuru yerlestirin.
Bu esnada ise derin bir tavaya bir paket sivi krema ve bir paket bitter cikolatayi alin, kisik ateste cikolatanin erimesini saglayin. Kesinlikle sivi kremayi kaynatmayin, sadece isinsin ve cikolata erisin. Bu islem yapildiktan sonra ocagi kapatin ve 5 dakika sogutun bu karisimi..
Soguyan cikolatali sosa 2 yemek kasigi kakao ekleyin..
Sos malzemesi: 100 gr tereyagi, 200 gr seker, 3 yumurta, 3 yemek kasigi nisasta, 2 adet vanilin, 500 gr kwark yada 400 gr labne peyniri..cikolatali sos.
Yapilisi: Tereyagi ve sekeri mikser ile cirpin, yumurtalari, nisasta, vanilin ve kwark ekleyip tekrar karistirin. En son cikolatali sosu ekleyin.
Cikolatali sosun kivami boyle oldu. bu kadar kakao ve cikolata yeterli geldi bana.. Onceden isitilmis firinda 150 derecede 45 dakika pisirin...Pistikten sonra firinin kapagini bir saat hic acmayin, sonra tezgahta sogutun ve en son ve en zor nokta olarak bir gece buzdolabinda bekletin..Isterseniz bu sekilde ikram edebilirsiniz ama ben karamelli servisi tercih ettim. Karamel yapimi basit, 1 kutu kondense edilmis sutu 45 dakika suda duduklu tencerede orta ateste kaynatin, sogutun ve cheesecake uzerine dokun..Susleme sanatini zevkinize gore icra ediniz:))
Yusuf Guney, aski virane...
Canim instadanda yazmistim, maar moet het blikje in de pan? Patlamazmi kiz lijkt me eng
YanıtlaSil