Gelelim Velibah tarifemize....
Velibah bir Cerkez coregidir, ozelligi mayali hamurdan yapilmasi ve patatesli olmasi. Sevgili arkadasim Hayriye, hayir kendisi Cerkez degildir:)) yapti bu guzel lezzeti ve bende burdan sizinle paylasiyorum. Tekrar ellerine saglik canim!
Malzemeler:
1/2 kg un
1/2 paket yas maya
1 yumurta
1 tatli kasigi tuz
ilik su
Patates harci:
1/2 kg patates
125 gr tereyag
tuz
Hamuru yogurun ve mayalanmasini bekleyin. Patatesleri haslayin, soyun ve pure haline getirip icerisine tuz ve tereyagini ekleyini. Mayalanmis hamurdan bezeler alin ve beze sayisi kadar patates puresindende bezeler olusturunuz.
Beze hamuru alip, eliniz ile aciniz. Ortasina patates harcindan ekleyip hamuru kapatiniz. Sonra yine ellerin yardimi ile hamuru buyutunuz, tavada pisirip uzerine tekrar tereyag surunuz.
Cok lezzetli, kesinlikle yapmanizi tavsiye ediyorum!
canim hayirli yolculuklar iyi tatiller.
YanıtlaSilBu arada bloggun hayirli ugurlu olsun tatilden dondukten sonra hergun bir tarif bekliyoruz...
Sagol canim, bende senin katkilarini bekliyorum!! Hergune bir tarif degil, bu gidisle her haftaya bir tarif:))
YanıtlaSil