Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Ekim 2010 Cuma

Islak kek




Severek yaptigim ve misafirlerim tarafindan begenilen bir pasta ile basliyorum bloguma:))
Babamin ilk yediginde "hazir aldin galiba"demesi ile gercekten begenildigini anladim! Insallah eksiksiz kusursuz bir pasta tarifi veririm bu ilk denememde;)))



Malzemeler
Kek icin:

2 yumurta
1 fincan seker
1 fincan un
1/2 fincan sut
1 tatli kasigi kabartma tozu
2 tatli kasigi vanilya sekeri
Keki islatmak icin 2 fincan sut


Suslemek icin
1 paket krem santi
arzu edilen sos, ben cukulota sos kullandim


Yapilisi:

Kek hamuru icin verilen malzemelerden yumurta ve sekeri 3 dakika mikser ile cirpiniz. Ardindan diger malzemeler ekleyip 2 dakika daha cirpiniz.
Kek kalibina ekleyip 140 derecede 30 dakika pisiriniz.
Firindan cikardiktan hemen sonra uzerine 2.5 fincan soguk sut ekleyip 2 saat sogutmaya birakiniz.
Krem santiyi paketin uzerindeki tarife gore hazirlayip, kekinizin uzerine surunuz. Servis yapmadan once istediginiz sos ile susleyiniz. Benim tercihim cukulota sosu, hazir olarak temin ediyorum.


Afiyet olsun!

3 yorum:

  1. islak keki ben cilekli kremsanti ve cilek sosla denedim ve begenildi:D cok pratik bi tarif tavsiye ederim.... tarif icin tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. lekker lekker:) denicem muhakkak

    YanıtlaSil
  3. en yakin zamanda hatta yarin denemek istiyorum bu tarifi:)ne guzel etmissin blog account acarak:)

    YanıtlaSil