Malzemeler:
1 lt. sut
1 s.b. su
1 s.b toz seker
1.5 cay bardagi pirinc
Arzu edilirse 1 paket vanilin sekeri
Yapilisi:
Sut, yikanmis pirinc ve suyu derin bir tencereye aliniz. Yuksek ateste pisiriniz, arasira karistirmayi ihmal etmeyiniz. Pirincler yumusadiktan sonra sekeri ekleyiniz ve 10 dakika kadar kisik ateste pisiriniz. Pismis olan sutlaclari guvec kaplarini aliniz ve sogumasini bekleyini.
Firin tepsisine su ekleyin ve guvecleri icine koyun, sonra 180 derecelik firinda uzeri kizarana kadar pisirin. Ben cilek ile servis yaptim, goruntusu ve tadi cok guzel oldu!
Afiyet olsun
Blogun hayırlı olsun, tarıfler cok lezız gorunuyor, aksama tatlı ne yapsam diye dusunurken senin ıslak kek gozume carptı :) ellerıne saglık.
YanıtlaSilMesajın icinde tesekkur ederim :)
Hayirli olsun, Calismalarinda basarilar diliyoruz. KOlay gelsin. Hemen yapmasamda hemen arayacagim site oldu. Selamlar
YanıtlaSilLezzetli görünüyor. Ben ek olarak 3 yemek kasigi misir nisastasini süt ile eritiyorum ve tencerye ilave ediyorum. Son olarak rendelenmis limon kabuklari. Nisasta sütlaci biraz peklestiriyor ve limon kabulari ise ayri bir lezzet katiyor. Tarifi 2004'de Istanbulda bir hotelin ascisindan almistim. Her aksam odamda firinda sütlac yiyordum artik bu tarifi almam lazim diye mutfagin yolunu tutmustum! :))
YanıtlaSilEllerine saglik!
Sümerya
merhaba Sumeryacim, senin tarifini insallah en kisa zamanda deneyecegim:)) malum, turk cheflerin tarifleri genelde cok guzeldir. mesajin icin tsk ettim
YanıtlaSil